Cel mai înalt ofițer rus căzut prizonier după Al Doilea Război Mondial se află acum în mâinile ucrainenilor. Generalul Şişev a fost capturat în bătălia pentru Harkov

Contraofensiva în direcția Harkov are rezultate bune pentru ucraineni, iar în timpul eliberării teritoriilor de sub ocupanții ruși a fost capturat Andrei Şişev, fostul comandant al grupării Zapad (Vest) a Forțelor Armate ale Federaţiei Ruse.

09 sept. 2022, 15:19
Cel mai înalt ofițer rus căzut prizonier după Al Doilea Război Mondial se află acum în mâinile ucrainenilor. Generalul Şişev a fost capturat în bătălia pentru Harkov

Deputatul Aleksei Goncearenko a transmis pe canalul său de Telegram că Andrei Şişev este general locotenent, fiind ofiţerul cu rangul cel mai înalt pierdut de armata rusă după Al Doilea Război Mondial. Capturarea sa a avut loc în Bătălia pentru Harkov.

Se pare că acesta nu este un general locotenent obișnuit, ci generalul locotenent Andrei Şişev, cel care a comandat direcția de Vest. Dacă acest lucru este real, atunci este deja interesant. Puteți schimba mulți dintre băieții noștri importanți cu un general locotenent”, a scris Goncearenko, citat de from-ua.com.

Este de remarcat faptul că şi canalele rusești Telegram au difuzat și informații despre Şişev.

Citeşte şi Rusia oferă o recompensă de un milion de ruble oricărei persoane care îl capturează pe Robocop pe câmpul de luptă. Ucraina duce un război super-tehnologic

„Andrei Şişev, comandantul direcţiei Zapad, care controla Balakleya, Gusarovka, Shchurovka, Bayrak, Verbovka, Yakovenkovo, Volchiy Yar, Chervony Yar, Semyonovka, Bogodarovka, Nikolaevka”, spune în postarea sa „Romanov Light” , iar în multe comentarii rușii erau revoltați că comandantul și subalternii săi au fost înfrânți în regiunea Harkov.

Şişev, care este acum în vârstă de 53 de ani, a luptat în trecut în Siria, iar în urmă cu o lună se pare că a fost înlăturat din postul său de comandant al Districtului Militar de Vest (ZVO), deși abia în luna iulie ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, l-a prezentat pe acest general locotenent ca fiind noul șef al grupului Zapad.

Citeşte şi Un oraș cheie este pe cale să cadă. Ucraina: „Rușii își scot uniformele și fug”