Jihadist sirian condamnat pentru crime de război în Germania

Publicat: Luni, 13 Ianuarie 2020 22:40 // Actualizat: Luni, 13 Ianuarie 2020 22:40 // Sursa: romaniatv.net

Un jihadist sirian venit în Germania ca refugiat a fost condamnat luni de un tribunal din Stuttgart la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 19 prizonieri de război în timpul luptelor din oraşul sirian Raqqa.

Potrivit instanţei germane, sirianul, în vârstă de 32 de ani şi membru al Frontului al-Nusra, a ucis două persoane şi a participat la asasinarea altor 17. În acelaşi proces au mai fost judecaţi alţi trei jihadişti sirieni, membri ai aceleiaşi grupări şi de asemenea veniţi în Germania ca refugiaţi. Ei au participat direct sau indirect la aceste crime şi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci şi opt ani.

Faptele datează din primăvara anului 2013, în timpul luptelor de la Raqqa, fosta "capitală" a grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei. Cei 19 prizonieri, majoritatea soldaţi ai armatei siriene a preşedintelui Bashar al-Assad, au fost asasinaţi lângă o groapă de gunoi şi cadavrele lor au fost aruncate acolo.

Citeşte şi Traian Băsescu: Avem cu ce ne apăra de Iran. Nu văd un risc de un nou război mondial

Patru ani mai târziu, Forţele democrate siriene (FDS), o alianţă de combatanţi kurzi şi arabi susţinută de SUA, au preluat controlul asupra oraşului Raqqa, după o bătălie sângeroasă care a durat patru luni şi s-a soldat cu circa 3.250 morţi, între care 1.130 civili.

După ce au sosit în Germania cu valul de refugiaţi, cei patru jihadişti sirieni condamnaţi luni s-au stabilit în mai multe oraşe germane.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
crime de razboi Germania jihadişti jihadişti sirieni Siria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
18 Jan
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H