Jim Mattis, fostul secretar al Apărării, îl acuză pe Donald Trump că "divizează" poporul american

Publicat: Joi, 04 Iunie 2020 08:24 // Actualizat: Joi, 04 Iunie 2020 08:24 // Sursa: romaniatv.net

Fostul secretar al Apărării SUA, James Mattis, l-a acuzat miercuri pe preşedintele Donald Trump că încearcă să "divizeze" poporul american și că nu a furnizat "o conducere matură", făcând abuz de autoritatea sa. 

Jim Mattis a renunţat la funcţia sa în 2018 pentru a protesta faţă de retragerea trupelor americane din Siria. El a rămas în mare parte tăcut de atunci, până când mustrarea sa faţă de comportamentul lui Trump a fost publicată miercuri în revista The Atlantic.

"În timpul vieţii mele, Donald Trump este primul preşedinte care nu încearcă să îi unească pe americani, care nici măcar nu se face că încearcă. În loc de asta, el încearcă să ne divizeze", a declarat Jim Mattis. 

De data aceasta, este prea mult, în opinia sa, americanii plătesc "consecinţele celor trei ani fără adulţi la comandă".

Citeşte şi: Prea mândru să recunoască faptul că s-a ascuns în buncăr de frica atacurilor! Trump: "Am făcut o inspecţie a spaţiului"

Jim Mattis, primul şef al Pentagonului după instalarea, în 2017, lui Donald Trump la Casa Albă, un preşedinte fără experienţă militară sau diplomatică, era considerat până acum, chiar şi în tabăra republicanilor, ca unul dintre puţinii "adulţi din cameră" capabili să-l ţină în frâu pe impulsivul fost om de afaceri.

El a demisionat zgomotos în decembrie 2018 la o zi după anunţul lui Donald Trump de retragere unilaterală totală din Siria, fără discuţii cu aliaţii SUA din lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

Punctul său de vedere de miercuri a avut ca temă reacţia preşedintelui SUA la tulburările din ultima săptămână.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA în Germania, un aprig susţinător al lui Trump, a demisionat

"Am observat derularea evenimentelor din această săptămână, cu mânie şi consternare", a mai scris el în acest text intitulat "Unirea face forţa", sprijinindu-i pe manifestanţii care cer, "motivat" în opinia sa, egalitatea în drepturi.

Ca răspuns la aceste afirmaţii, președintele l-a descris pe Jim Mattis drept un "general supraestimat" și a spus că este bucuros că a părăsit postul. 

"Nu mi-a plăcut stilul său de conducere sau altceva despre el și mulți alții sunt de acord. Mă bucur că a plecat!", a declarat Donald Trump. 

Jim Mattis a susţinut încă de la început valul recent de proteste anti-rasism care au fost declanșate de moartea afro-americanului George Floyd, în urma unui atac rasist din partea unui poliţist. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acuzatii America Donald Trump james mattis Pentagon SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H