JO 2012: A luat aurul şi a aflat că i-au murit bunicii acum un an, iar mama ei are cancer

Familia unei medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra a făcut un sacrificiu bizar pentru ca aceasta să se poată pregăti pentru competiţie.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 09:27
JO 2012: A luat aurul şi a aflat că i-au murit bunicii acum un an, iar mama ei are cancer

Familia sportivei chineze Wu Minxia, care a câştigat medalia de aur în proba de sărituri în apă sincron de la trambulina de 3 metri, a decis să îi ascundă acesteia evenimente importante din familie pentru ca sportiva să se poată concentra la pregătirile pentru competiţie, scrie dailymail.co.uk.

Membrii familiei i-au ascuns sportivei timp de un an faptul că bunicii ei au murit şi că mama ei se luptă cu cancerul de sân. Decizia a fost luată pentru ca Wu Minxia să nu fie distrasă de la pregătirile pentru Jocurile Olimpice.

Era esenţial să spunem o minciună. Am acceptat de mult timp că nu ne mai aparţine în întregime„, a declarat tatăl sportivei.

 Wu Minxia, în vârstă de 26 de ani, a aflat adevărul despre familia sa după ce a câştigat medalia de aur în proba de sărituri în apă sincron de la trambulina de 3 metri.

Mama sportivei şi-a motivat decizia spunând că a preferat să învingă cancerul înainte de a-i spune fiicei sale despre boală.

Povestea lui Wu Minxia a stârnit dezbateri în China asupra mentalităţii de a câştiga cu orice preţ la competiţiile sportive. În China mesajele de felicitare din partea Guvernului sunt trimise doar sportivilor medaliaţi cu aur, nu şi celor cu argint sau bronz.