JO 2012: Americanul Nathan Adrian, campion la 100 metri liber

Sportivul american Nathan Adrian a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul concursului de nataţie de la Jocurile Olimpice de la Londra.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 23:15
JO 2012: Americanul Nathan Adrian, campion la 100 metri liber

Pe locul secund s-a clasat australianul James Magnussen, în timp ce medalia de bronz a fost cucerită de canadianul Brent Hayden.

Adrian, în vârstă de 23 de ani, îi succede francezului Alain Bernard. El a câştigat prima medalie individuală la o mare competiţiei.

Tot miercuri seară s-a desfăşurat şi finala feminină la 200 de metri fluture, câştigată de chinezoaica Jiao Liuyang, urmată de spaniola Mireia Belmonte Garcia şi de japoneza Natsumi Hoshi.

În proba feminină de ştafetă 4×200 de metri liber, învingătoare a fost echipa Statelor Unite ale Americii, formată din Missy Franklin, Dana Vollmer, Shannon Vreeland şi Allison Schmitt. Americancele au stabilit un nou record olimpic al probei, cu timpul de 7 minute, 42 de secunde şi 92 de sutimi. Precedentul record era de şapte minute 44 de secunde şi 31 sutimi.

Medaliile de argint au fost obţinute de ştafeta Australiei (Bronte Barratt, Melanie Schlanger, Kylie Palmer, Alicia Coutts), iar bronzul a revenit Franţei (Camille Muffat, Charlotte Bonnet, Ophelie-Cyrielle Etienne, Coralie Balmy).

CITEŞTE ŞI: JO 2012 Michael Phelps a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria olimpică