JO 2012: Cicliştii Kristin Armstrong şi Bradley Wiggins, campioni olimpici la contratimp

Americanca Kristin Armstrong şi britanicul Bradley Wiggins, câştigătorul din acest an al Turului Franţei, au câştigat probele de contratimp din cadrul concursului de ciclism de la JO 2012.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 17:55
JO 2012: Cicliştii Kristin Armstrong şi Bradley Wiggins, campioni olimpici la contratimp

Ciclista americană Kristin Armstrong şi-a apărat cu succes titlul olimpic câştigat acum patru ani la Beijing. Ea a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba feminină de contratimp. Sportiva în vârstă de 37 de ani a încheiat cursa cu timpul de 37 de secunde şi 34 de sutimi, fiind urmată de Judith Arndt (Germania, +16 secunde) şi de Olga Zabelinskaia (Rusia, +23). Zabelinskaia a cucerit o nouă medalie de bronz la Londra, după cea în proba în linie.

În proba masculină de contratimp, britanicul Bradley Wiggins (32 de ani) s-a impus cu timpul de 50 de minute şi 39 de secunde, fiind urmat de germanul Tony Martin, la 42 de secunde, şi de compatriotul său Christopher Froome, la un minut şi opt secunde.

Bradley Wiggins, care în urmă cu zece zile a câştigat Turul Franţei, a adus a doua medalie de aur pentru Marea Britanie la JO de la Londra. Britanicul se află la a patra medalie olimpică de aur, dar prima într-o probă pe şosea, celelalte fiind obţinute pe velodrom.

Wiggins a devenit sportivul britanic cu cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, şapte, devansându-l pe canotorul Steve Redgrave, care obţinuse şase medalii, dintre care cinci de aur.