JO 2012: Flotila de aur a ratat finala, la canotaj. Echipajul de 8+1 merge în recalificări

Medaliat cu bronz la Beijing şi multiplu medaliat cu aur la ediţiile anterioare ale Jocurilor Olimpice, echipajul de 8+1 al României s-a clasat pe locul doi în seria de calificări, după Canada. Marţi mai are o şansă să prindă finala, urmând să concureze în recalificări.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 11:16
JO 2012: Flotila de aur a ratat finala, la canotaj. Echipajul de 8+1 merge în recalificări

Flotila de aur a României, echipajul feminin de 8+1 rame, cu cârmaci, care a adus ţării noastre medalii la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, după Moscova 1980, a tras duminică pentru calificarea în finala probei de la JO 2012.

În componenţa Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Talida Gidoiu, echipajul nostru a fost în serie cu Olanda şi Canada, doar prima clasată obţinând calificarea direct în finală.

Prima parte a cursei a fost dominată de Canada, care a luat un avans consistent, însă la jumătatea distanţei fetele noastre reduseseră diferenţa de timp la 3 secunde şi dădeau senzaţia că pot ajunge din urmă flotila canadiană, însă în cele din urmă n-au reuşit să obţină victoria şi au trebuit să se mulţumească cu locul secund.

Timpul înregistrat 6 minute, 16 secunde, 61 sutimi este însă foarte bun, al treilea din toate echipajele prezente în concurs în această probă, însă până la lupta directă pentru medalie fetele noastre trebuie să tragă în recalificări, marţi, de la ora 12.30.