JO 2012: Gimnastul român Flavius Koczi, calificat şi în finala la individual compus

Gimnastul Flavius Koczi a prins şi finala la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Londra, de pe poziţia a 22-a, după calificările de sâmbătă seara.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 08:04
JO 2012: Gimnastul român Flavius Koczi, calificat şi în finala la individual compus

Flavius Koczi a obţinut sâmbătă seara două calificări în finalele pe aparate, la sărituri, de pe locul 6, şi la sol, de pe locul 3. Cu un punctaj total de 85.865 puncte, Koczi se afla la finalul concursului de calificări pe locul 25, în afara listei oficiale de 24 de calificaţi în finală. Dintre cei 24 de gimnaşti calificaţi iniţial, au fost scoşi trei gimnaşti (germanul Philipp Boy, ucrainianul Oleg Stepko şi niponul Kazuhito Tanaka), ce aveau punctaj calificant, dar şi câte doi coechipieri mai bine clasaţi pentru finală. Potrivit regulamentului, doar doi sportivi din fiecare naţiune pot evolua în finală la individual-compus, astfel că Flavius Koczi a urcat pe locul 22 şi va evolua în finala din 1 august, conform listei oficiale de start anunţată de organizatori sâmbătă noaptea.
Echipa României nu a prins finala, încheind calificările pe locul 10.

Finala pe echipe va avea loc luni, în 1 august cea la individual-compus, urmată de finalele pe aparate, în 5 august (sol, cal cu mânere), în 6 august (sărituri, inele) şi în 7 august (paralele, bară fixă).

Calificările la feminin sunt programate duminică, echipa României intrând în competiţie de la ora 22.00 (ora României).