JO 2012: România, aproape de un nou titlu olimpic. Corina Căprioriu este în FINALĂ, la judo

Sportiva Corina Căprioriu s-a calificat în finala categoriei 57 de kilograme a concursului de judo de la JO 2012 şi are şansa să aducă a doua medalie de aur pentru delegaţia României. În finală, Căprioriu va lupta contra japonezei Matsumo Kaori, de la ora 18.00.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 11:25
JO 2012: România, aproape de un nou titlu olimpic. Corina Căprioriu este în FINALĂ, la judo

UPDATE 16.40 Corina Căprioriu a învins-o prin ippon pe americanca Marty Maloy în semifinalele categoriei.


Până în semifinale, Corina Căprioriu trecuse de chinezoaica Wang Hui, de  Sally Raguib, din Djibouti şi de unguroaica Hedvig Karakas şi s-a calificat în careul de aşi al categoriei 57 kg.

Ultima reprezentantă a României în concursul de judo, Corina Căprioriu (categ. 57 kg) a debutat luni la JO 2012, împotriva chinezoaicei Wang Hui, însă a încheiat partida înainte de limită, câştigând cu 102-0, după un o-goshi. Medaliată cu bronz la ultima ediţie a Campionatului Mondial, disputată vara trecută, la Paris, Corina s-a pregătit apoi intens pentru meciul din 16-imi, de la Olimpiada de Londra, mai ales că adversara îi era practic necunoscută, Sally Raguib, din Djibouti.

Cele două nu au apucat însă să se cunoască deoarece, spre surpriza Corinei, Sally nu s-a prezentat la tatami, astfel că sportiva noastră s-a calificat în sferturile de finală fără să lupte. Pentru un loc în semifinale, Corina Căprioriu a avut-o ca adversară pe unguroaica Hedvig Karakas, cea care o eliminase pe vicecampioana mondială, vicecampioana mondială, brazilianca Silva Rafaela.

În concursul de judo România a mai fost reprezentată de două sportive: Alina Dumitru (48 kg) a câştigat medalia de argint, iar Andreea Chiţu (52 kg) a fost eliminată în ultima secundă, în faza sferturilor de finală.