JO 2016. Eşec pentru sportivele românce în competiţia de spadă. Brânză s-a oprit în optimi

JO 2016. Proba de spadă individual din cadrul concursului de scrimă de la JO 2016 s-a încheiat prematur pentru sportivele românce. Steagul sus a fost ţinut tot de Ana-Maria Popescu, fostă Brânză, care a ajuns însă doar până în optimi. Fetele noastre speră să se revanşeze în concursul pe echipe.

RomaniaTV.net
06 aug. 2016, 16:59
JO 2016. Eşec pentru sportivele românce în competiţia de spadă. Brânză s-a oprit în optimi

JO 2016. Scrimera română Ana-Maria Popescu, fostă Brânză, a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei individuală de spadă, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Choi Injeong (Coreea de Sud), cu 15-8, în optimi.

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), vicecampioană olimpică la Beijing, în 2008, era ultima reprezentantă a României în această probă, după ce Simona Pop a pierdut în runda inaugurală, iar Simona Gherman în turul al doilea.

JO 2016. Ana-Maria Popescu a fost condusă în optimi cu 2-1, 3-2 și 4-3, dar a reușit de fiecare dată să egaleze. La 4-4, Choi a reușit mai multe tușe consecutive și s-a desprins decisiv, la 10-5, iar în cele din urmă a câștigat clar cu 15-8.

JO 2016.  Simona Gherman, campioana europeană en titre, a fost întrecută în șaisprezecimi de franțuzoaica Lauren Rembi, după un meci pe care l-a controlat până pe final (10-13). Simona Pop a fost întrecută în primul tur de Leonora MacKinnon (Canada), o sportivă mai slab cotată, cu scorul de 15-10.

Spadasinele noastre, care erau creditate cu șanse la medalii în concursul individual, vor avea ocazia să se revanșeze în întrecerea pe echipe, programată joi și în car vor înfrunta în sferturi formația Statelor Unite.