JO 2016: Google marchează prima zi a JO cu un doodle special

Motorul de căutare Google marchează, sâmbătă, prima zi din programul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro cu un doodle în care un fruct de ananas joacă tenis.

RomaniaTV.net
06 aug. 2016, 10:48
JO 2016: Google marchează prima zi a JO cu un doodle special

Tenisul este una dintre disciplinele sportive care are debutul la JO 2016 în ziua de sâmbătă.

După festivitatea de premiere de vineri, primii care intră în concursuri sunt sportivii de la canotaj, baschet, volei de plajă, box, ciclism, echitație, scrimă, fotbal, gimnastică artistică, haltere, handbal, hochei pe iarbă, judo, înot, rugby VII, tenis, tenis de masă, tir cu arcul, volei și polo pe apă.

Vineri, Google s-a prezentat cu un doodle inspirat din jocul fructelor, cu durata de 69 de secunde.

Ca de fiecare dată, în ultimii ani, motorul de căutare Google salută marile evenimente internaționale fie cu un logo, fie cu un doodle, de multe ori interactiv, pentru a face cunoscut lumii întregi atașamentul său la valorile și momentele importante ale istoriei contemporane.

Ediția a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro a debutat oficial cu ceremonia de deschidere, de pe Stadionul Olimpic Maracana.

La Jocurile de vară de la Rio, care au loc în plină iarnă australă, participă peste 10.500 de sportivi, din 206 țări, printre care și România, care va avea o delegație de 96 de sportivi și 7 rezerve, la 15 sporturi. Portdrapelul delegației noastre a fost gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, la Atena.