JO 2020 David Popovici și Robert Glință, în finale la înot. Marţi vor lupta pentru medalii

David Popovici s-a calificat, luni, în finala probei de 200 de metri liber, iar Robert Glinţă în cea de 100 metri spate! Marţi, cei doi români vor lupta pentru medalii la JO 2020.

26 iul. 2021, 08:19
JO 2020 David Popovici și Robert Glință, în finale la înot. Marţi vor lupta pentru medalii

JO 2020 David Popovici și Robert Glință, în finale la înot. David Popovici (16 ani) s-a calificat în această dimineață în finala probei de 200m liber. Puștiul-minune al înotului românesc a terminat pe locul 2 în prima semifinală, după rusul Martin Malyutin, și prinde lupta pentru medalii cu al șaptelea timp. Finala va avea loc marți dimineață, de la ora 4:43, ora României. Robert Glință (24 de ani) a prins la mustață lupta pentru medalii, la o distanță de o sutime de urmăritorii Armstrong și Irie! Românul a încheiat prima semifinala pe locul 4, în 53.20. La general, acesta a venit la aproape o secundă de Ryan Murphy, deținătorul recordului mondial, care a avut cel mai bun timp al semifinalelor. Finala va avea loc marți dimineață, de la 4:59, ora României.

JO 2020 David Popovici și Robert Glință, în finale la înot

„Mă bucur că a fost o cursă mai bună decât în serii, că am îmbunătățit timpul și, m-a ajutat bunul Dumnezeu să intru în finală la o sutime de secundă față de locul 9. Mai am o șansă și încerc să profit la maxim de ea. În cele 24 de ore până la finală să mă concentrez pe recuperare și refacere. Vreau să-mi adun toate forțele ca să reușesc o cursă de care să fiu eu mulțumit. Aceeași competiție a fost și până acum la Mondiale. În ultimii doi-trei ani de zile am dat tot ce am mai bun din mine, m-am antrenat numai cu gândul la medalia de aur, dar uitați cât de greu e de obținut. Am făcut tot posibilul să nu cedez, voi profita la maximum de a concura din nou într-o finală olimpică. Cel mai mult și cel mai mult m-ar interesa să cobor sub timpul meu de referință, de record personal. Dacă voi reuși acest lucru, mă voi declara mulțumit indiferent de locul pe care mă voi clasa în finală”, a spus Robert Glinţă pentru GSP.

TOKYO 2020. Programul de luni al sportivilor români, suntem reprezentaţi în opt discipline