JO 2020 Kriszta Incze a pierdut în sferturile de finală la lupte, categoria 62 kg, însă are o şansă la medalia de bronz

Românca Kriszta Incze (25 de ani) a pierdut în sferturile de finală la lupte în fața lui Aisuluu Tynybekova (28 de ani) din Kirghizstan, campioană mondială en-titre, însă rămâne în cursa pentru medalii după recalificări. În optimi, Incze o învinsese pe unguroaica Marianna Sastin (38 de ani) cu scorul 3-1.

03 aug. 2021, 13:31

JO 2020. Incze a profitat de faptul că Aisuluu Tynybekova din Kirgizstan s-a calificat în finală și astfel, miercuri, 4 august, va lupta pentru medalia de bronz. Luptătoarea din România o va întâlni pe Anastasijei Grigorijeva din Letonia, de la ora 05:00. Dacă va câştiga împotriva lui Grigorijeva, Incze va avea o şansă la medalia de bronz.

JO 2020 Kriszta Incze a pierdut în sferturile de finală, în faţa jucătoarei din Kirgizstan

Meciul dintre Kriszta Incze și Aisuluu Tynybekova a fost unul dur. Tynybekova a obţinut puncte rapid, punând presiune, totodată, pe româncă să iasă la atac. Deşi Incze s-a apărat bine, în momentul în care a ieșit la atac, Tynybekova luat-o prin surprindere pe luptătoarea din România.

Disputa a luat sfârşit înainte de încheierea timpului, cu Tynybekova conducând cu 6-0.

Kriszta s-a declarat, însă, mulțumită de prestația ei și speră să aibă o șansă în recalificări:

În primul meci am întâlnit o fostă campioană mondială, mai în vârstă ca mine. Am fost mai bună, am dominat-o. Dar în faţa actualei campioane mondiale din Kârghîzstan a fost mai greu. Este o sportivă mai puternică. Am încercat să revin, dar n-a fost posibil. Aştept să văd ce face în semifinale. Dacă bate, intru în recalificări cu o sportivă din Lituania. E tot o sportivă mai în vârstă. Ar fi fantastic să pot să lupt pentru o medalie”, a declarat Incze pentru GSP.

În optimi, Incze o învinsese pe unguroaica Marianna Sastin

Victoria lui Incze împotriva unguroaicei Sastin a venit la puncte, scor 3-1. După un început mai slab, Incze a pus stăpânire pe meci și a reușit să obțină punctele pentru calificare.

Citeste si Scandal diplomatic la JO 2020 de la Tokyo. Polonia îi acordă o viză umanitară atletei belaruse Kristina Ţimanuskaia, dusă „cu forţa” la aeroport în vederea repatrierii

Kriszta Incze a început să practice luptele de la vârsta de 7 ani, potrivit COSR. După ce a cucerit mai multe titluri naționale, în 2013, a obținut prima performanță internațională notabilă – medalia de argint la Campionatul European de cadeți.

În 2014, a obținut medalia de bronz la Europenele de juniori și locul V la Mondiale, iar în anul 2016 a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de lupte pentru juniori Under-20, găzduite de Sala Polivalentă din București.

Citeste si David Popovici, adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, declaraţii fabuloase la revenirea în ţară: „Am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani”


loading...