Jo Jo Dan, învins din nou de turcul Aydin

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a pierdut la puncte meciul pentru centura WBC Silver la categoria semimijlocie, în faţa turcului Selcuk Aydin, sâmbătă, în cadrul unei gale ce a avut loc la Trabzon (Turcia).

RomaniaTV.net
27 nov. 2011, 06:32
Jo Jo Dan, învins din nou de turcul Aydin

Arbitrii-judecători au punctat meciul 113-112, 113-112, 115-111, în favoarea lui Aydin.

Selçuk Aydin, în vârstă de 28 de ani, este recunoscut pentru loviturile sale puternice, care i-au adus porecla de „Mini Tyson” (micul Tyson). El a obţinut la Trabzon a 23-a victorie.

Jo Jo Dan, care a intrat în ring în ritmurile melodiei „Frate pentru frate” cântată de Codu’ Penal, a rămas astfel la 29 de victorii la profesionişti, dintre care 16 prin KO.

La meci a asistat şi campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute.

La finalul meciului, spectatorii au aruncat cu obiecte în ring, şi Selcuk Aydin a vrut să se bată cu cineva din colţul românului.

O parte din încasările galei de la Trabzon va fi donată în sprijinul victimelor cutremurului din Turcia, din 23 octombrie. Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 produs în octombrie şi un altul cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc ulterior în Turcia au distrus aproximativ 2.000 de clădiri, au provocat moartea a 644 de persoane şi au lăsat fără locuinţă alte câteva mii în provincia estică Van, confruntată cu temperaturi deosebit de scăzute pentru perioada respectivă.

La 5 iunie 2010, Jo Jo Dan a fost învins de Selcuk Aydin într-o primă confruntare pentru centura WBC Silver. La începutul lunii august 2011, WBC a decis ca meciul din 2010 dintre Jo Jo Dan şi Aydin să se rejoace, sportivul din Turcia câştigând după o decizie controversată.

Învingătorul va deveni challenger obligatoriu pentru deţinătorul titlului WBC la semimijlocie, americanul Floyd Mayweather.