Joacă-te cu mintea celor din jur: 7 trucuri inedite

Profită de modul în care funcţionează creierul uman şi aplică o serie de trucuri pentru a-i surprinde pe cei din jur. Aceste tactici te vor transforma în sufletul petrecerii la evenimentele organizate cu prietenii.

RomaniaTV.net
09 nov. 2016, 14:18
Joacă-te cu mintea celor din jur: 7 trucuri inedite

1. Roagă-ţi un prieten să îţi povestească, ajungând până la cele mai mici detalii, despre ziua în care a absolvit liceul sau facultatea

Apoi, roagă-l să-ţi descrie cu amănunte ziua în care s-a căsătorit. În cele din urmă, spune-i să-ţi povestească despre ziua în care a împrumutat 100 de lei de la tine sau orice alt eveniment care nu s-a întâmplat în realitate. Sunt şanse mari să nu îşi „amintească” evenimentul fictiv, dar îşi va aminti cel mai probabil detalii precum vremea, cu ce erai îmbrăcat şi nu numai. Această tehnică este cunoscută drept metoda „pierdut în mall”, menită să faciliteze „plantarea” de amintiri false în mintea subiectului, prin intermediul sugestiei.

Citeşte şi  Care sunt cele mai comune metode de manipulare a maselor. Cum ne păcălesc politicienii

2. Profită de oboseala prietenilor pentru a-i determina să îţi facă pe plac

Capacităţile mentale încep să dea rateuri în momentul în care cineva e obosit, astfel că îi va fi mai greu să distingă minciunile şi să opună rezistenţă atunci când îi prezinţi o idee. Acesta este motivul pentru care poţi determina pe cineva mai uşor să îţi facă o favoare când e obosit şi chiar să creadă o „gogoaşă” pe care în mod obişnuit ar fi identificat-o.

3. Spune-i partenerului să stea în spatele tău, ca şi când ar vrea să îţi cuprindă mijlocul şi roagă-l să te gâdile

Cuprinde-i mâinile ca în imaginea de mai jos şi vei observa că gestul nu mai are efectul obişnuit. Pentru un impact sporit, ai grijă să specifici că aceasta este o dovadă ştiinţifică a incompatibilităţii dintre voi.

Citeşte mai mult pe feminis.ro