Jobul unde te angajează imediat: 3.100 de euro în mână, contract pe perioadă nedeterminată

Locurile de muncă în străinătate, vânate din nou de zeci de mii de români. Meseria de şofer reprezintă una dintre cele mai căutate joburi ”afară".

20 sept. 2022, 18:03
Jobul unde te angajează imediat: 3.100 de euro în mână, contract pe perioadă nedeterminată

Înrăutățirea situației economice din țară reaprinde interesul românilor pentru munca în străinătate, iar jobul de şofer este unul dintre cel mai căutat. Cu peste 10.000 de aplicări de la 1 septembrie și până acum, aceasta se anunță a fi luna cu cei mai mulți candidați care caută să lucreze în străinătate.

Un curier câștigă în medie 2.400 de lei pe lună, un instalator și un electrician primesc 3.000 de lei, în vreme ce un șofer de ambulanță pleacă acasă, la final de lună, cu 3.800 de lei, conform datelor Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

Salarii uriaşe în România, unde se pot câştiga lunar între 8.850 de lei şi 12.700 de lei

Cât despre rolul de șofer de ambulanță, salariul poate să ajungă și la 8.000 de lei net, în funcție de experiență, dar și de sporuri pentru condițiile de lucru, turele de noapte și indemnizația de hrană”, explică Dumitra.

LOGIVIT EN SL, o companie spaniolă lider în sectorul transporturilor internaționale, cu peste 45 de ani de experiență în Europa, angajează șoferi profesioniști.

CLICK AICI PENTRU DETALII.

Se caută șoferi profesioniști – categoria C+E, care să transporte mărfuri în interiorul UE (Spania, Franța, Italia).

Se oferă:

  • Contract de muncă pe perioadă nedeterminată în Spania.
  • Salariu cuprins între 2.900 și 3.100 de euro net.
  • Punctualitate în plata salariilor.
  • Acoperirea cheltuielilor de călătorie (dus-întors România-Barcelona)
  • Flotă nouă – camion cu remorcă și remorcă EURO 6.AICI PUTEȚI APLICA.
  • Baza companiei din Spania este dotată cu bucătărie, baie, spălătorie, uscător, Wi-Fi și locuri de parcare pentru mașinile proprii.
  • Dubă la dispoziție șoferilor pentru a merge la aeroport sau a merge la cumpărături.
  • Compania mai anunță că are translatori și un centru logistic bine organizat.

AICI GĂSIȚI MAI MULTE INFORMAȚII.

Programul de lucru este de 15/5 săptămâni – flexibil.

Cerințe:

  • Profesionalism, aptitudine și seriozitate
  • Acte necesare: Permis de conducere C+E
  • tahograf cu card digital
  • certificat CAP pentru transportul mărfurilor

CLICK AICI PENTRU DETALII.

Sursa: greatnews.ro

Ce salariu are un șofer român de TIR în Spania. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru un asemenea job

Pentru o mare parte a românilor, să lucreze în străinătate nu este un lucru străin, mai ales că salariile pe care le obțin într-o lună în afară, în România ar trebui să muncească câteva luni bune.

Veste bună pentru șoferi. Benzina s-a ieftinit semnificativ. Preţ benzină și motorină 20 septembrie 2022
De exemplu, un șofer de TIR care lucrează în Spania are parte de câștiguri mult mai mari față de leafa pe care ar putea să o încaseze în România. Dacă în țara noastră, șoferii de tir pot primi un salariu de aproximativ 2.500 de lei ajungând până la 4000 de lei, lucrurile se schimbă atunci când ei aleg să meargă în curse internaționale. În unele cazuri, patronii oferă bonusuri motivante, iar de multe ori cazările și mesele zilnice sunt decontate.

În cazul companiilor din Spania de exemplu, ce efectuează curse internaționale, venitul net poate ajunge la 3.000 de euro, adică la aproape 15.000 de lei, de patru ori mai mult decât în România.

Conform unui anunț publicat pe un site de recrutare, o companie de transport internațional cu sediul în Spania angajează șoferi pe camion care va circula pe rute internaționale.

Candidații la acest job trebuie să aibă:

  • permis categoria B,C,E,
    card tahograf, atestat marfă, certificat de competență profesională,
    atestat ADR – constituie un avantaj;
    responsabilitate și abilități de lucru.

Ce vor primi în schimb:

  • Contract de muncă spaniol;
    Asigurare medicală, viză de reședință și ajutor în obșinerea NIE;
    Autoparc DAF Euro 6;
    Loc amenajat pentru necesitățile șoferilor;
    Sistem de pregătire și instruire a șoferilor noi;
    Dispecerat calificat-vorbitori de limba Română, Rusă, Engleza și Spaniolă;
    Salariul este unul motivant, fiind promise sume ce variază între 2.400 și 3.000 de euro în fiecare lună.

Ce țări preferă românii care vor să lucreze în străinătate

Germania este țara aleasă de cei mai mulți (o treime) dintre cei care vor să plece la muncă în străinătate. Urmează Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie, în timp ce destinațiile care ani la rând au dominat alegerile românilor atunci când venea vorba de emigrare, respectiv Spania și Italia, sunt detronate de țări precum Irlanda, Austria, Danemarca sau Norvegia. Nou intrate în clasament sunt Emiratele Arabe Unite.

Domeniile către care merge cel mai mare număr de aplicări sunt transport / logistică / import – export, retail, producție, turism, industria alimentară, construcții, servicii și agricultură.

Nu există o oglindire fidelă în domeniile pentru care companiile din străinătate caută cei mai mulți candidați, în condițiile în care cele mai multe joburi postate de aceștia pe eJobs.ro sunt în construcții, producție, transport, energie, industria navală și aeronautică, auto, industria alimentară și servicii.

„Salariul și condițiile de viață mai bune sunt principalele argumente pe care le au cei care vor să emigreze, fie și pentru o perioadă limitată de timp.

Cei care pleacă ajung să câștige și de 3-4 ori mai mult decât în România, pe joburi și în domenii similare”, mai spune Bogdan Badea.

Dincolo de experiența pe care trebuie să o aibă într-un anumit domeniu, angajatorii caută cu precădere absolvenți cu studii superioare și muncitori calificați.

În ceea ce privește limbile străine pe care trebuie să le stăpânească, cel mai des menționate în anunțurile de angajare sunt engleza, germana, finlandeza, franceza și spaniola.

32.000 de joburi sunt, în acest moment, active pe platforma menționată. Dintre acestea, aproape 3.000 se adresează candidaților care vor să lucreze în altă țară decât România.