Mai multe companii din America au interzis angajaţilor să vorbească despre starea de sănătate la locul de muncă

Angajaţi ai marilor companii americane, printre care Amazon, McDonald's şi Target, spun că pe perioada crizei li s-a interzis să vorbească despre starea lor de sănătate, adică dacă au simptome de Covid 19, conform Bloomberg.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 17:50
Mai multe companii din America au interzis angajaţilor să vorbească despre starea de sănătate la locul de muncă

Amazon a cheltuit 800 de milioane de dolari pentru măsurile de protecţie împotriva coronavirusului până în iunie.

Într-un e-mail, Delta Air Lines le-a spus celor 25.000 de însoţitori de zbor să nu le spună şi celorlalţi membri ai echipajului dacă au simptome sau au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Companiile neagă acuzaţiile.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA în România îl critică pe Marcel Ciolacu. „Este foarte dezamăgitor”

O universitate din America a anulat cursurile după doar opt zile

Universitatea americană Notre Dame a decis să oprească cursurile după doar opt zile de la începutul semestrului, deoarece 146 de studenţi au fost depistaţi ca infectaţi cu coronavirus, conform NBC News.

Situată în statul Indiana, Universitatea Notre Dame a suspendat cursurile în persoană marți, la opt zile după începerea semestrului de toamnă și după ce 146 de studenți și un membru al personalului au fost testați pozitiv pentru coronavirus, au declarat oficiali instituției de învățământ.

Rezultatele celor 418 de teste efectuate marţi au indicat o rata de pozitivitate de 19%, iar pozitivitatea totală, din 3 august pâna în prezent, este de aproximativ 16%, precizează sursa citată.

Activitatea a fost suspendată pentru două săptămâni, începând de miercuri pentru toţi cei 12.000 de studenţi. De asemenea, o universitate din Carolina de Nord-Chapel Hill a făcut un anunţ similar, în timp ce Universitatea de Stat din Michigan a decis ca studenţii să rămână acasă pentru restul toamnei.