Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate din cauza coronavirusului. Anunţul a fost făcut de un important membru al CIO

Îngrijorările cu privire la impactul coronavirusului asupra Jocurilor Olimpice programate să se desfăşoare vara aceasta la Tokyo capătă tot mai mult contur, iar oficiali ai Comitetului Olimpic Internaţional încep să ia în considerare anularea celei mai mari competiţii sportive din 2020.

26 feb. 2020, 09:30
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate din cauza coronavirusului. Anunţul a fost făcut de un important membru al CIO

Dick Pound, membru al CIO din 1978, este primul personaj marcant din Comitetul Internaţional care vorbeşte direct despre anularea Jocurilor şi nu despre amânarea sau relocarea acestora. Acest scenariu trist ar urma să fie pus în aplicare în cazul în care autorităţile nu vor reuşi să gestioneze situaţia coronavirusului la nivel global.

24 iulie este data la care este prevăzută ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2020, dar o eventuală decizie a anulării acestora ar urma să fie luată până la sfârşitul lunii mai, după cum anunţă Dick Pound.

Citeşte şi Coronavirusul se extinde rapid în Europa. Ultimele informaţii din Italia şi cele mai recente bilanţuri

În acelaşi timp, temerile de coronavirus în Japonia sunt tot mai mari, iar autorităţile limitează pe cât posibil desfăşurarea evenimentelor sportive.  Astfel, Liga Japoneză de Fotbal a anunţat amânarea a şapte meciuri din Cupa Japoniei, din cauza epidemiei de coronavirus. De asemenea, Federaţia Japoneză de Fotbal, J-League, a anunţat decizia de a amâna toate meciurile prevăzute la 15 martie sau mai devreme, din cauza epidemiei de coronavirus (Covid-19). În plus, meciul de Cupa Davis de săptămâna viitoare, dintre Japonia şi Ecuador se va disputa fără spectatori.

Jocurile Olimpice ar mai fi trebuit să se dispute la Tokyo în anul 1940, însă ele au fost anulate din cauza războiului chino-nipon şi al Celui De-al Doilea Război Mondial.