Joe Biden a gafat din nou. Președintele american a afirmat că fiul său care a murit de cancer ”și-a pierdut viața în Irak”

O nouă gafă marca Joe Biden. Președintele american a afirmat că fiul său Beau, care a murit de cancer la creier în 2015, "și-a pierdut viața în Irak".

13 oct. 2022, 22:58
Joe Biden a gafat din nou. Președintele american a afirmat că fiul său care a murit de cancer ”și-a pierdut viața în Irak”

Joe Biden a făcut o nouă gafă. Președintele american a spus în timpul unui discurs pe care l-a susținut miercuri în Colorado, că fiul său Beau, care a murit în 2015 din cauza unui cancer la creier,  „și-a pierdut viața în Irak”.

Citește și Joe Biden șochează: „Pot să-l înving din nou pe Donald Trump!”

„Spun acest lucru în calitate de tată al unui bărbat și a câștigat Steaua de Bronz, medalia pentru servicii remarcabile, și și-a pierdut viața în Irak”, a spus Biden.

Beau Biden a murit în anul 2015, la vârsta de 46 de ani, la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din Bethesda, Maryland, după o luptă grea cu cancerul.

În trecut, Joe Biden a spus că este convins că Beau a dezvoltat acest cancer din cauza expunerii la arsurile toxice din timpul misiunii sale în Irak.

Beau Biden a fost  procuror general timp de opt ani în Delaware, după care s-a alăturat cabinetului de avocatură Grant & Eisenhofer în 2015. El a fost în Irak în calitate de membru al Gărzii Naţionale din Delaware.

Acesta nu este singurul moment de confuzie a președintelui american.

Recent, Joe Biden a întrebat în timpul unui discurs unde este o fostă membră a Camerei Reprezentanților, care din păcate, nu se potea afla sala respectivă din cauză că decedase.

Președintele SUA în vârstă de 79 de ani ținea un discurs despre importanța luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare. La un moment dat Biden a întrebat: „Unde e Jackie?”.

După care a început să o caute cu privirea în sală pe Jackie Walorski. Din păcate, politiciana republicană din Indiana a murit, la începutul lunii august, într-un accident de mașină. Aceasta era foarte implicată în lupta împotriva malnutriţiei. După moartea ei, Casa Albă a publicat un comunicat în care preşedintele american s-a declarat „şocat şi întristat”, dar se pare că Biden a uitat acest lucru.

Citește și SUA, strategie extremă după ce Joe Biden s-a întors fără rezultate în urma negocierilor cu prințul Arabiei Saudite, pe tema creșterii producției de petrol