Joe Biden a vorbit la telefon cu premierul Benjamin Netanyahu după atacul din Israel: „Suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate”

Președintele Joe Biden a dat asigurări că SUA e pregătită să ofere "toate mijloacele adecvate de sprijin" Israelului după atacul grupării Hamas.

07 oct. 2023, 21:47
Joe Biden a vorbit la telefon cu premierul Benjamin Netanyahu după atacul din Israel: „Suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate”

Joe Biden a avut o conversație telefonică cu premierul din Israel, Benjamin Netanyahu, pentru a-i promite sprijin din partea SUA.

Citește și Președintele Iohannis și premierul Ciolacu condamnă atacurile din Israel: „Transmitem condoleanțe familiilor și cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat”

Joe Biden: Statele Unite avertizează împotriva oricărei alte părți ostile Israelului care caută să obțină avantaje din această situație

„I-am spus clar premierului Netanyahu că suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate de sprijin guvernului și poporului israelian. Israelul are dreptul de a se apăra pe sine și pe poporul său. Statele Unite avertizează împotriva oricărei alte părți ostile Israelului care caută să obțină avantaje din această situație”, a anunțat Joe Biden, prin intermediul unui comunicat de presă, după convorbirea cu Netanyahu, potrivit Reuters.

Atacul a avut loc chiar în timp ce Joe Biden și cei din echipa sa purtau negocieri pentru un acord de normalizare a relațiilor între Israel și Arabia Saudită.

Peste 5.000 de rachete au zburat din Gaza spre Israel

Israel a intrat în „stare de război”, după ce peste 5.000 de rachete trimise din Gaza au bombardat țara creștină.

Luptători palestinieni înarmați s-au infiltrat în zonele din sudul Israelului, în timp ce mii de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâșia Gaza într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas. Rachetele lansate au provocat cel puțin cinci decese și peste o sută de răniți.

Citește și A început războiul! Peste 5.000 de rachete au zburat din Gaza spre Israel: „Teroriștii au intrat pe teritoriul țării”

„Zeci de avioane ale forțelor aeriene israeliene atacă ținte în Fâșia Gaza”, a anunțat purtătorul de cuvânt al forțelor defensive ale Israelului. Atacurile vin ca urmare a atacului surpriză efectuat de Hamas, grupare care controlează Fâșia Gaza, asupra teritoriului Israelului.