Joe Biden condamnă decizia Rusiei cu privire la exporturile de cereale: „Este pur și simplu scandalos”

Președintele american Joe Biden reacționează dur la adresa Rusiei, după ce a luat decizia de a suspenda acordul privind exporturile de cereale din porturile ucrainene.

30 oct. 2022, 10:12
Joe Biden condamnă decizia Rusiei cu privire la exporturile de cereale: „Este pur și simplu scandalos”

Joe Biden a afirmat că decizia Rusiei de a suspenda acordul exportului de cereale în Ucraina este o măsură drastică și deloc necesară, potrivit Agerpres.

„Este pur și simplu scandalos. Nu există niciun motiv să facă asta”, a declarat președintele, după ce a votat anticipat la alegeri, la jumătate de mandat, în orașul natal Wilmington din statul Delware.

Citește și: Rusia nu mai participă la acordul pentru trasnportul cerealelor ucrainiene pe Marea Neagră

Totodată, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că Rusia folosește alimentele drept armă.

„Rusia încearcă din nou să folosească războiul pe care l-a început ca pretext pentru a utiliza alimentele ca armă, ceea ce afectează direct țările nevoiașe și prețurile alimentelor din întreaga lume și exacerbează crizele umanitare deja grave și insecuritatea alimentară”, a mărturisit Adrienne Watson înr-un comunicat.

Rusia a făcut anunțul că se va retrage din acordul privind exportul de cereale din Ucraina, după ce a acuzat un atac cu drone asupra navelor sale din Sevastopol, dar este pregătită să furnizeze 500.000 de tone de cereale țărilor defavorizate în următoarele patru luni, cu ajutorul Turciei.

Citește și: VIDEO Noi imagini îngrijorătoare cu Joe Biden. Preşedintele SUA s-a pierdut chiar în curtea Casei Albe: „Pe unde să o iau, pe aici?”