Joe Biden, după întâlnirea cu refugiații ucraineni din Polonia: „Putin e un măcelar”

Președintele SUA, Joe Biden, l-a numit, "măcelar" pe Vladimir Putin, în timpul întâlnirii sale cu refugiații ucraineni din Varșovia.

26 mart. 2022, 18:33
Joe Biden, după întâlnirea cu refugiații ucraineni din Polonia: „Putin e un măcelar”

Întrebat ce crede despre Vladimir Putin, care a dat ordinul ca Ucraina să fie invadată, Joe Biden a răspuns cu o singură propoziție: „E un măcelar”.

Întâlnirea președintelui SUA cu ucrainenii fugiți de războiul declanșat de Putin în țara lor a fost transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune, de pe stadionul național din Varșovia.

Joe Biden a vizitat o bază militară americană din Polonia, a mâncat pizza cu soldaţii şi a lăudat curajul ucrainenilor: „Stau în mijlocul străzii, în faţa unui tanc blestemat”

Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns vineri în Polonia, iar în prima zi a vizitat trupele americane saționate în apropiere de granița Poloniei cu Ucraina și a avut ocazia să vadă la fața locului răspunsul umanitar din ce în ce mai mare la milioanele de ucraineni care fug în Polonia pentru a scăpa de asaltul Rusiei asupra patriei lor.

Prima oprire a lui Biden a fost la membrii Diviziei 82 aeropurtate a armatei americane, vizitând o frizerie şi o sală de mese amenajată pentru trupe, unde a mâncat pizza alături de militari.

El a sosit vineri după-amiază la aeroportul din Rzeszow, cel mai mare oraş din sud-estul Poloniei, unde sunt dislocate unele trupe americane, notează AP.

Preşedintele Statelor Unite a lăudat trupele americane staţionate în Polonia. „Sunteţi cea mai bună forţă de luptă din lume şi asta nu este o hiperbolă”, a spus Biden înainte de a se aşeza pe un scaun pliabil pentru a mânca împreună cu grupul.

Cu ocazia acestei vizite, preşedintele Joe Biden a făcut şi o serie de declaraţii, ţinând să amintească curajul ucrainenilor în lupta cu armata rusă.

”Cetăţenii ucraineni au multă coloană vertebrală. Au mult curaj”, a spus Biden.

”Uitaţi-vă cum se ridică… Femei, tineri care stau în mijlocul, în faţa unui tanc blestemat, spunând doar «Nu plec. Rezist». Sunt incredibili”, a subliniat liderul SUA, potrivit News.ro.