Joe Biden îl liniștește pe Volodimir Zelenski: „Nu are nevoie să-i trimitem avioane F-16″

Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri tancuri tancuri și avioane, pentru a se putea lupta cu armata rusă. Strict în ceea ce privește avioanele F-16, președintele de la Kiev va trebui să mai aștepte, susține Joe Biden. 

26 feb. 2023, 09:21
Joe Biden îl liniștește pe Volodimir Zelenski: „Nu are nevoie să-i trimitem avioane F-16″

Volodimir Zelenski face presiuni ca NATO să intervină direct în Ucraina. Altfel, să trimită cât de multe ajutoare se poate. În replică, Joe Biden, într-un interviu pentru ABC News, a declarat că e exclus să ofere Ucrainei avioane de luptă avansate „deocamdată”.

Când a fost întrebat dacă președintele Volodimir Zelenski are nevoie de avioane de luptă F-16, oficialul de la Washington a răspuns: „nu are nevoie de avioane F-16 acum”, potrivit KyevIndependent. Președintele american a mai adăugat că „nu există nicio care să justifice, conform armatei noastre acum, furnizarea de F-16”.

 

Joe Biden nu vrea să ia decizii pripite în privința Ucrainei

 

Totuși, liderul democrat din SUA a menționat că nu există nicio modalitate de a ști de ce ar avea nevoie Ucraina în viitor.

„Uite, îi trimitem ceea ce armata noastră experimentată crede că are nevoie acum”, a declarat Biden. „El are nevoie de tancuri, are nevoie de artilerie, are nevoie de apărare aeriană, inclusiv de un alt HIMARS.”

Joe Biden a mai precizat că SUA trimite deja Kievului ceea ce este necesar pentru ca Ucraina „să poată obține câștiguri în această primăvară și în această vară până în toamnă”.

La aniversarea unui an de la conflictul din Donbas, Joe Biden și-a reafirmat jurământul că „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”. El a adăugat că „brutalitatea nu va zdrobi niciodată voința celor liberi”.

 

Un nou ajutor anunțat de SUA, pentru Ucraina

 

La ultima întâlnire dintre Joe Biden și Volodimir Zelenski, președintele SUA a dat undă verde pentru un nou pachet de ajutor. Acest pachet de ajutor militar va avea o valoare de peste 500 de milioane de dolari, a anunțat Joe Biden.

În cea mai recentă declarație a lui Biden transmisă de Casa Albă, în contextul vizitei la Kiev, președintele american a anunțat o nouă livrare de echipamente critice, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană pentru a ajuta la protejarea poporului ucrainean de bombardamentele aeriene.