Joe Biden, înţepături la adresa lui Donald Trump în primul discurs în calitate de preşedinte al SUA: „Democraţia a învins. Avem multe de reparat, de vindecat”

Joe Biden a depus miercuri jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al SUA, moment după care a ţinut primul său discurs în calitate de şef de stat.

20 ian. 2021, 19:31
Joe Biden, înţepături la adresa lui Donald Trump în primul discurs în calitate de preşedinte al SUA: „Democraţia a învins. Avem multe de reparat, de vindecat”

”În această clipă, prieteni, democraţia a învins. Astăzi sărbătorim victoria nu a unui om, ci a unei cauze, cauza democraţiei”, a spus Joe Biden în discursul de învestitură în funcţia de preşedinte al SUA. ”Aceasta este ziua Americii. Aceasta este ziua democraţiei. O zi a istoriei şi a speranţei, a reînnoirii şi hotărârii„, a continuat el.

Citeşte şi Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El a depus jurământul, LIVE VIDEO de la ceremonie

Tocmai am depus jurământul, jurământ depus prima dată de George Washington. Avem multe de făcut. Multe de reparat, de vindecat, de construit și de câștigat. Puțini s-au confruntat cu vremuri mai solicitante decât cele pe care le trăim. Acest virus a luat mai multe vieți decât a pierdut America în al Doilea Război Mondial. Creșterea terorismului domestic, extremismul – le vom înfrânge”, a mai spus Joe Biden.

Noul preşedinte al SUA le-a mulţumit predecesorilor din ambele partide şi a adăugat: „Povestea americană depinde de noi toţi. Ne unim ca o singură naţiune, sub Dumnezeu, indivizibilă. Uitându-ne spre viitor, curajoşi, îndrăzneţi, la o naţiune care putem fi şi care trebuie să fim. Ştiu forţa naţiunii noastre (…)Să pornim de la început, toţi, să ne ascultăm, să respingem cultura şi faptele care sunt manipulate(…) Cred că America e mai bună de atât”.