Joe Biden, la fel ca Donald Trump. Preşedintele SUA s-a umplut de ridicol şi a înjurat public un jurnalist VIDEO

Preşedintele american Joe Biden a fost surprins înjurând un reporter de la postul de televiziune Fox News la un eveniment care a avut loc luni la Casa Albă, după ce jurnalistul i-a adresat o întrebare despre impactul creşterii inflaţiei asupra alegerilor pentru Congres din acest an.

25 ian. 2022, 09:02
Joe Biden, la fel ca Donald Trump. Preşedintele SUA s-a umplut de ridicol şi a înjurat public un jurnalist VIDEO

În timp ce jurnaliştii se pregăteau să plece de la o reuniune a Consiliului Concurenţei din subordinea lui Biden, Peter Doocy, un corespodent la Casa Albă cu care preşedintele se contrează cu regularitate, a întrebat dacă inflaţia nu este un handicap politic în perspectiva alegerilor.

„O inflaţie mai mare este un avantaj uriaş”, a răspuns Biden sarcastic peste gălăgia jurnaliştilor care strigau întrebări, aparent fără să realizeze că microfonul încă îi mergea. „Fiu de curvă, nenorocit!”, a adăugat preşedintele.

Insulta a apărut apoi ca atare în transcrierea reuniunii trimisă luni seară de Casa Albă. Preţurile de consum din SUA au crescut semnificativ în decembrie, culminând cu cea mai mare majorare anuală a inflaţiei din ultimele aproape patru decenii.

Inflaţia îi afectează puternic pe americani, cu zece luni înainte de alegerile de la mijloc de mandat, care se anunţă complicate pentru democraţi.

La aproximativ o oră de la acest schimb de replici, Biden l-a sunat pe Doocy pe telefonul mobil şi l-a asigurat că „nu a fost nimic personal” în reacţia sa, a declarat ulterior jurnalistul într-o emisiune la Fox News.

Reacţia lui Biden a surprins şi a atras o avalanşă de critici, în special din tabăra conservatoare.

Citeşte şi Donald Trump, necruţător cu Joe Biden: „Criza dintre Ucraina şi Rusia nu s-ar fi putut întâmpla niciodată sub administraţia mea”

Insulta încalcă promisiunile preşedintelui, care s-a angajat să reconcilieze America şi să se ferească de excesele de limbaj ale predecesorului său republican Donald Trump şi care a spus la preluarea mandatului în urmă cu un an că va fi sever cu orice lipsă de respect în rândul membrilor administraţiei sale.

Trump era recunoscut pentru atacurile sale la adresa reporterilor în timpul mitingurilor sau la conferinţele de presă, spre deliciul multora dintre susţinătorii săi.

Citeşte şi Cel mai scump avion al Armatei SUA, pierdut în mare. Un F-35C care costă 25.000 de dolari pe oră a ratat aterizarea pe un portavion, şapte militari au fost răniţi

Peter Doocy, care relatează de mult timp despre activitatea lui Biden, se contrează deseori cu preşedintele la evenimente, adresând întrebări sceptice şi critice. Postul său de televiziune, Fox News, mai degrabă favorabil conservatorilor, a fost critic la adresa administraţiei Biden şi a democraţilor.


loading...
Partenerii noștri