Joe Biden nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul G20 din Indonezia

Preşedintele american Joe Biden nu a exclus o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul G20 din noiembrie din Bali, în Indonezia, fiind întrebat joi dacă există această posibilitate.

06 oct. 2022, 22:48
Joe Biden nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul G20 din Indonezia

„Asta rămâne de văzut”, le-a spus preşedintele Joe Biden jurnaliştilor, întrebat despre posibilitatea de a discuta direct cu preşedintele rus în timpul summitului.

Casa Albă a declarat anterior că o astfel de întâlnire nu este imposibilă.

Însă planurile de călătorie ale celor doi lideri rămân să fie confirmate. Executivul american a declarat că dacă Vladimir Putin se va deplasa la summitul G20, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma de asemenea să participe, chiar dacă ţara sa nu este membră a grupului.

Citeşte şi: Medvedev, după apelul lui Zelenski la NATO: „Psihiatrii ar trebui să-i facă acestui idiot o craniotomie preventivă”

În acelaşi timp, Joe Biden s-a declarat „sigur” că va avea o întâlnire cu omologul său chinez Xi Jinping dacă acesta va veni la reuniunea din Bali.

Nu este sigur că Vladimir Putin şi Xi Jinping vor fi prezenţi, notează France Presse. Invadarea Ucrainei a izolat Rusia pe scena internaţională, iar liderul chinez îşi limitează deplasările în străinătate din cauza Covid-19.

În august, preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că preşedinţii rus şi chinez vor participa la summit.

Citeşte şi: Lukașenko, cel mai fidel aliat al lui Putin, a luat o măsură aberantă. „Orice creștere de prețuri este interzisă!”