Joe Biden, o nouă gafă monumentală în ultimul discurs. A lăudat rezistenţa Ungariei în faţa invaziei ruse

Joe Biden a făcut o serie de gafe în timpul declarațiilor privind ajutorul acordat Ucrainei de Statele Unite, spunând că SUA „s-au asigurat că Rusia are rachete Javelin” și a remarcat rezistența „maghiară” de succes la invazia Rusiei.

04 mai 2022, 11:32
Joe Biden, o nouă gafă monumentală în ultimul discurs. A lăudat rezistenţa Ungariei în faţa invaziei ruse

Joe Biden a ținut un discurs de 16 minute, marți, la o fabrică din Alabama care produce rachete antitanc. „Înainte de atacul Rusiei, ne-am asigurat că Rusia are rachete Javelin și alte arme pentru a-și întări apărarea, astfel încât Ucraina să fie pregătită pentru orice situație”, a spus Biden, potrivit New York Post.

Contextul declarațiilor lui Biden a arătat clar că preşedintele știa că SUA înarmează de fapt guvernul Ucrainei cu această armă sofisticată și a identificat în mod corect națiunea beneficiară în anumite momente în observațiile sale, scrie The New York Post.

Ceva mai târziu, Biden a făcut o npuă gafă, încurcând un ucrainean cu un maghiar. „Cu doar câteva zile în urmă, Wall Street Journal a citat un tânăr luptător maghiar care spunea: „Fără Javelins, ar fi fost foarte greu să oprești inamicul să înainteze”, a spus preşedintele SUA. Wall Street Journal citează de fapt un soldat pe nume Oleksandr, din Brigada 128 Separată Transcarpatică de Asalt Montan din Ucraina. Articolul nu îl identifică nicidecum ca fiind maghiar.

Citeşte şi Joe Biden a luat-o pe arătură. Ultima gafă a preşedintelui SUA, acesta a fost filmat luând-o pe un drum greşit către Casa Albă VIDEO

Joe Biden a atras atenția asupra sa şi luni când s-a referit la sine drept primul senator al Delaware, într-unj moment în care voia să spună că este primul președinte al statului. Și, în cel puțin patru ocazii , Biden s-a referit în mod eronat la „președintele” Kamala Harris , care este vicepreședintele său.

Citeşte şi Joe Biden, afirmație jignitoare la adresa Turciei. Recep Erdogan l-a pus la punct pe președintele SUA