Joe Biden obligă marile firme din SUA să-și vaccineze angajaţii sau să-i testeze săptămânal. „Răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră ne-a costat pe toţi”

Vaccinul anti-Covid sau un test săptămânal de depistare vor fi obligatorii în companiile americane cu peste 100 de angajaţi, a declarat joi Casa Albă, înainte de anunţarea de către preşedintele Joe Biden a unui nou plan de combatere a pandemiei.

10 sept. 2021, 08:52
Joe Biden obligă marile firme din SUA să-și vaccineze angajaţii sau să-i testeze săptămânal. „Răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră ne-a costat pe toţi”

Acest anunţ, care se referă la mai mult de 80 de milioane de angajaţi din sectorul privat potrivit preşedinţiei, se adaugă la alte măsuri cum ar fi vaccinarea obligatorie pentru patru milioane de angajaţi ai statului federal şi îşi propune să limiteze valul epidemic alimentat de varianta Delta. „Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră (de a vă vaccina – n.r.) ne-a costat pe toți”, s-a adresat Joe Biden, pe un ton aspru, celor care încă refuză să se vaccineze, potrivit The New York Times.  Președintele a spus că America celor vaccinați devine din ce în ce mai „frustrată” din cauza acelor persoane care nu au făcut încă vaccinul și care alimentează răspândirea virusului.

În centrul noului plan al lui Biden se află ideea de a cere tuturor companiilor cu peste 100 de angajați să se asigure că lucrătorii lor sunt fie vaccinați, fie testați o dată pe săptămână. Firmele riscă amenzi de până la 14.000 de dolari pentru fiecare angajat, dacă nu se conformează, și sunt obligate să acorde timp liber plătit celor care vor să se vaccineze.

Citeşte şi Campanie dură pentru vaccinarea anti-covid. Cum arată plămânii a patru pacienţi nevaccinaţi

Joe Biden a semnat și un ordin executiv prin care toți angajații guvernamentali vor fi obligatoriu vaccinați împotriva Covid-19, eliminându-se soluția alternativă de a fi supuși unor teste periodice. Același standard se va aplica și angajaților din companii care fac afaceri sub contract cu guvernul federal. Angajații federali vor avea la dispoziție 75 de zile pentru a se vaccina sau riscă să fie concediați.

De asemenea, circa 300.000 de profesori din cadrul programelor federale „Head Start” vor fi obligatoriu vaccinați, iar guvernatorilor – care dețin competențele în acest sens la nivel local – li s-a cerut să solicite vaccinarea profesorilor și a personalului școlar.

Joe Biden a mai anunțat că cei 17 milioane de angajați din domeniul sanitar din unitățile care primesc fonduri prin Medicare și Medicaid trebuie să fie complet vaccinați. Este vorba despre spitale, centre de îngrijire și centre de dializă din întreaga țară.

Citeşte şi Românii se joacă cu focul. Sute de persoane au fost cercetate penal în dosarul certificatelor FALSE de vaccinare. Avertismentul de la MAI