Joe Biden: Rusia riscă să fie supusă la o şi mai mare izolare

Rusia trebuie să-şi retragă trupele de la frontiera cu Ucraina şi să nu-i mai susţină pe cei care "se ascund în spatele măştilor" în estul acestei ţări, altfel riscă să-şi amplifice izolarea, a avertizat marţi vicepreşedintele american, Joe Biden, aflat în vizită la Kiev, transmit AFP şi Reuters.

RomaniaTV.net
22 apr. 2014, 12:34
Joe Biden: Rusia riscă să fie supusă la o şi mai mare izolare

„Am fost clari: Rusia riscă să fie supusă la costuri mai ridicate şi la o mai mare izolare”, a declarat Biden, în cadrul unei conferinţe de presă cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk. „E timpul ca Rusia să înceteze cu vorbele şi să treacă la fapte. Trebuie să vedem că se iau măsuri fără întârziere, timpul este limitat”, a subliniat vicepreşedintele american.

Acesta a avertizat, de asemenea, că „unii vor să rupă Ucraina în bucăţi” şi a reiterat că SUA sunt „de partea poporului ucrainean şi a unei Ucraine unite”.

Biden a repetat şi că SUA nu vor recunoaşte „niciodată” anexarea Crimeii la Rusia, insistând că „nicio ţară nu are dreptul să ia teritoriile altei ţări”.

În urma unei reuniuni desfăşurate joia trecută la Geneva cu participarea miniştrilor de externe din Rusia, SUA, UE şi Ucraina cu privire la criza ucraineană, s-a ajuns la un acord care cere părţilor implicate dezarmarea grupurilor ilegale, eliberarea tuturor clădirilor administrative, eliberarea pieţelor, străzilor şi altor locuri publice ocupate în toate oraşele din Ucraina. Acordul a rămas însă literă moartă, iar luni separatiştii din estul ţării şi-au extins chiar controlul asupra altor clădiri publice.