Joe Biden anunţă noi măsuri de stânga: scăderea costurilor pentru a nu reduce salariile şi medicamente gratuite pentru persoanele pozitive la Covid 19

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat marţi că administraţia sa a lansat o nouă iniţiativă care le va permite americanilor să se testeze pentru COVID-19 la o farmacie şi să primească imediat medicamente gratuite în cazul în care testul este pozitiv

02 mart. 2022, 08:52
Joe Biden anunţă noi măsuri de stânga: scăderea costurilor pentru a nu reduce salariile şi medicamente gratuite pentru persoanele pozitive la Covid 19

Joe Biden a prezentat, în discursul despre starea Uniunii, planul său de măsuri care să ducă la scăderea inflaţiei, subliniind că nu vor creşte taxele pentru persoane care „câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an”.

”Lansăm iniţiativa ‘Test to Treat’ (testăm pentru a trata), astfel încât oamenii să poată fi testaţi la o farmacie şi, dacă sunt pozitivi, să primească pe loc medicamente antivirale, fără niciun cost”, a declarat Biden în timpul discursului său despre Starea Uniunii, la Capitoliu, în faţa camerelor reunite ale Congresului.

Statele Unite au comandat mai multe astfel de medicamente decât orice altă ţară din lume, a precizat Biden, adăugând că Pfizer Inc. va oferi SUA un milion de pastile în martie şi mai mult decât dublu în aprilie.

Pastila Pfizer, a spus el, reduce cu 90% riscul de a ajunge în spital.

Citeşte şi: Actorul Volodimir Zelenski şi-a prevestit soarta într-un spectacol de comedie la care a participat şi Vladimir Putin. Reacţia fabuloasă a spectatorului Putin la glumele care îi erau adresate. FOTO şi VIDEO

Administraţia Biden va anunţa miercuri un plan naţional de pregătire pentru COVID-19, trasând modul în care ”să mergem înainte în siguranţă şi să ne întoarcem la rutina noastră mai normală”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Casa Albă a declarat anterior că ridică cerinţa ca persoanele complet vaccinate să poarte măşti în campusul Casei Albe, începând de marţi. De asemenea, a informat agenţiile federale că pot renunţa la măsura ca angajaţii şi vizitatorii să poarte măşti în clădirile federale din mare parte din ţară.

În timpul discursului său, Biden a remarcat progresele pe care SUA le-au făcut în lupta împotriva coronavirusului, dar a avertizat că americanii trebuie să se pregătească pentru noi variante.

Biden a declarat că limitarea preţurilor este „prioritatea sa principală” şi a precizat că planul său va reduce nu doar inflaţia ridicată, ci şi deficitul public.

Preşedintele a enumerat mai multe măsuri pentru a obţine reducerea inflaţiei, care este în creştere vertiginoasă, de 7,5% conform ultimelor date, şi a vorbit despre reducerea diferitelor costuri, începând cu cele pentru medicamente, energie şi cheltuieli familiale, cum ar fi cele pentru îngrijirea copiilor.

Citeşte şi: Joe Biden, cel mai aşteptat discurs al naţiunii: „Putin a greşit. Eram pregătiţi”

De asemenea, el a dat asigurări că, potrivit planului său, nimeni care câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an nu va plăti impozite mai mari. ”Nimeni”, a subliniat el.

Preşedintele a pus însă accentul pe impozitarea corporaţiilor şi a subliniat că anul trecut 55 de mari averi şi 500 de mari companii au obţinut profituri de 40 de miliarde de dolari pentru care „nu au plătit niciun dolar” ca impozit.

Acesta este motivul pentru care Biden a apărat o rată minimă de impozitare a societăţilor de 15% şi a subliniat necesitatea de a lua măsuri pentru a se asigura că cei bogaţi „nu plătesc impozite mai mici decât un pompier sau un profesor”.

Preşedintele american a mai spus că, pentru a reduce costurile, este nevoie de mai multă concurenţă.

Şi în acest sens a subliniat că, deşi apără capitalismul, „capitalismul fără concurenţă este exploatare” şi creşte preţurile.

Pe de altă parte, Biden a insistat să apere creşterea salariului minim la 15 dolari pe oră, pentru ca nimeni să nu fie nevoit să-şi întreţină familia „din sărăcie”.

În discursul său, preşedintele a acuzat administraţia precedentă, condusă de Donald Trump, că a crescut deficitul prin reducerea impozitelor pentru cei mai bogaţi şi că a permis ca milioane de dolari destinaţi să atenueze efectele pandemiei să fie folosite în alte scopuri.

Citeşte şi: Război în Ucraina, jurnal de front: Desant cu paraşutişti la Harkov, atac cu rachete din Belarus