Vladimir Putin ameninţă: „Ştim ce să facem în continuare, cu siguranță vom implementa toate planurile”

În discursul său, Putin a remarcat că stoparea "genocidului” populației din Donbass este principalul obiectiv al "operațiunii militare speciale” ruse din Ucraina.

18 mart. 2022, 15:54
Vladimir Putin ameninţă: „Ştim ce să facem în continuare, cu siguranță vom implementa toate planurile”

Președintele rus Vladimir Putin a sosit vineri la concertul „Primăvara Crimeii” în complexul sportiv „Luzhniki” din Moscova. Concertul este programat să coincidă cu aniversarea reunificării Crimeei cu Rusia, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, peste 200 de mii de oameni sunt prezenți la el .

În discursul său, Putin a remarcat că stoparea „genocidului” populației din Donbass este principalul obiectiv al „operațiunii militare speciale” ruse din Ucraina. „Salvarea oamenilor de această suferință, de acest genocid este principalul motiv, motivul și scopul operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbass și Ucraina. Acesta este tocmai scopul”, a spus Vladimir Putin, relatează Interfax.

Mii de ruşi sărbătoresc pe stadion anexarea Crimeei în 2014, în timp ce războiul din Ucraina este din ce în ce mai sângeros
Potrivit acestuia, împotriva locuitorilor din Donbass, care „nu au fost de acord cu lovitura de stat (n. r.: din 2014), imediat au fost organizate operațiuni militare punitive”.

„Au fost imediat puși într-un blocaj, supuși bombardamentelor sistematice cu tunuri, lovituri aeriene. Acesta este ceea ce se numește „genocid”, a adăugat el.

„Știm ce să facem în continuare, cum să facem mai departe, în detrimentul a ceea ce. Cu siguranță vom implementa toate planurile”, a spus Putin. El a spus că în opt ani Rusia „a făcut multe pentru a ridica Crimeea și Sevastopolul”.

Război în Ucraina. Cel mai dur anunţ pentru Putin de la începutul războiului
„A fost necesar să se facă lucruri care nu sunt imediat vizibile cu ochiul liber. Sunt de natură fundamentală: alimentarea cu gaze, alimentarea cu energie, servicii comunale, refacerea rețelei de drumuri, construirea de noi drumuri, autostrăzi și poduri noi”, a spus Putin.

„A fost necesar să scoatem Crimeea din acea poziție umilitoare, din acea stare umilitoare în care Crimeea și Sevastopolul erau scufundate când făceau parte dintr-un alt stat care finanța aceste teritorii după așa-zisul principiu rezidual”, a subliniat el.