Joe Biden susţine că ar fi „foarte norocos” dacă în cursa prezidenţială din 2024 l-ar avea contracandidat tot pe Donald Trump

Preşedintele SUA Joe Biden a apreciat joi, la Bruxelles, că ar fi "foarte norocos" dacă s-ar înfrunta din nou cu republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2024.

24 mart. 2022, 23:38
Joe Biden susţine că ar fi „foarte norocos” dacă în cursa prezidenţială din 2024 l-ar avea contracandidat tot pe Donald Trump

Biden a reacţionat astfel când a fost întrebat în legătură cu îngrijorările Europei că o persoană ca predecesorul său, “poate chiar însuşi predecesorul”, ar putea ajunge la conducerea ţării şi strica tot ce au făcut SUA şi NATO în privinţa agresiunii Rusiei în Ucraina.

”Aş fi foarte norocos să am din nou acelaşi bărbat în faţa mea la următoarele alegeri”, a declarat democratul în vârstă de 79 de ani, potrivit Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, unde participă la o serie de summituri internaţionale.

Joe Biden, a cărui popularitate este foarte scăzută, a menţionat că iniţial nu intenţiona să candideze la Casa Albă, dar s-a răzgândit după o demonstraţie a extremei drepte la Charlottesville, în 2017.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen: „Rusia nu va putea solicita plata în ruble pentru gaze şi petrol, fiindcă ar fi o încercare clară de evitare a sancţiunilor”

Reuniunea începuse în seara zilei de 11 august, cu un marş al neonaziştilor şi al membrilor Ku Klux Klan care defilau la lumina torţelor lor. A doua zi, au izbucnit ciocniri între aceşti susţinători ai supremaţiei albilor şi contra-demonstranţii antirasişti.

Un simpatizant neonazist, James Fields, a intrat apoi cu maşina într-o mulţime de contraprotestatari, omorând o tânără de 32 de ani, Heather Heyer, şi rănind alte 19 persoane.

Preşedintele republican Donald Trump a denunţat violenţa ”de ambele părţi”, ceea ce i-a adus acuzaţia de mulţumire faţă de extrema dreaptă.

Citeşte şi: Emmanuel Macron, avertisment sumbru: „Suntem pe cale să intrăm într-o criză a alimentelor fără precedent”