Joe Biden trimite mii de militari în România. Se consolidează flancul estic NATO din cauza războiului din Ucraina

Preşedintele SUA, Joe Biden, a aprobat trimiterea a încă 3.000 de militari americani pentru consolidarea flancului estic al NATO.

02 mart. 2022, 18:15
Joe Biden trimite mii de militari în România. Se consolidează flancul estic NATO din cauza războiului din Ucraina

Joe Biden trimite mii de militari în România. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în condiţiile în care războiul din Ucraina continuă a şaptea zi consecutiv. Trupele, dintre care 1.000 de militari relocaţi din Germania, vor ajunge în Polonia şi România, conform Mediafax.

De asemenea, Alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit, marţi, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în ultimele zile în România, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie.

Citeşte şi: Ucraina le promite bani militarilor ruşi care se predau voluntar. Fiecare soldat ar primi câte 42.000 de euro din partea guvernului de la Kiev

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” în cursul zilei de luni.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

Citeşte şi: Se strâng rândurile de război în România. Peste 200 de militari francezi au sosit marţi seara la Baza „Kogălniceanu”

În Ucraina, luptărori din toată lumea şi-au exprimat dorinţa să li se opună ruşilor. „Luptători voluntari din 16 ţări din întreaga lume sosesc în Ucraina”, a declarat de ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

„Am mobilizat o coaliţie internaţională anti-război, care implică deja cel puţin 86 de state şi 15 organizaţii internaţionale”.

Citeşte şi: Joe Biden, anunţ de ultimă oră despre sprijinul SUA pentru Ucraina. „Vom trage Rusia la răspundere”

Potrivit sursei citate, forţele ucrainene fac faţă cu greu asaluturilor. Au aruncat în aer podul care leagă Irpin, oraş din districtul Kiev, pentru a încetini înaintarea Rusiei. Potrivit Kyiv Independent, Irpin a fost, încă de la începutul invaziei ruse, obiectul unor atacuri repetate şi grele.

Citeşte şi: Vladimir Putin şi-a mutat toată familia într-un buncăr subteran din Siberia prevăzut să reziste atacurilor nucleare! Detalii de ultima oră de la un politolog rus!