Joey DeMaio şi Brian Blessed oferă detalii despre „The Warrior’s Prayer”

Basistul şi producătorul MANOWAR, Joey DeMaio şi celebrul actor, scriitor şi explorator britanic Brian Blessed s-au aflat recent la Birmingham, pentru înregistrarea piesei “The Warrior’s Prayer”, o colaborarea extraordinară ce se va regăsi pe următorul proiect de studio al trupei, Kings Of Metal MMXIV.

RomaniaTV.net
21 aug. 2013, 14:04
Joey DeMaio şi Brian Blessed oferă detalii despre „The Warrior’s Prayer”

Cei doi au oferit informaţii interesante despre demersul derulat în ziua respectivă.

Cum se îmbină arta de a spune poveşti cu actoria, chiar în piesa “The Warrior’s Prayer”? Joey DeMaio îşi spune cu plăcere părerea despre cele două forme de exprimare artistică: “înainte de a avea radio, televiziune şi ziare toate lucrurile pe care le cunoaştem despre societate au fost transmise prin viu grai. Oamenii obişnuiau să se adune în jurul focului şi să asculte cum cineva spunea o poveste. Apoi altcineva, spunea o altă poveste şi aceasta era  forma de divertisment la care toţi aveau acces. Acum e o forma de artă pierdută, desigur. Dar cumva actoria şi istorisirea poveştilor sunt, în esenţă,  acelaşi lucru, de aici trebuie să fi pornit actoria; cineva trebuie să fi spus o poveste mai bine decât altcineva”.

Iar Brian Blessed continuă: “a spune povestea unui copil înseamnă a redescoperi o artă pierdută”. Apoi, actorul îndreaptă firul discuţiei către legătura sa cu scena metal: “îmi plac sunetele, îmi place energia degajată, îmi place originalitatea, iar artiştii par adevăraţi exploratori muzicali”. Iar în privinţa colaborării cu regii metalului spune: “Iubesc muzica şi privesc această colaborare ca pe o mare aventură”.

Pentru că am avut privilegiul să ascult una din înregistrările lui Brian Blessed pot spune că interacţiunea actorului cu povestea este incredibilă. Brian Blessed se ridică la reputaţia de stea a ecranului britanic şi demonstrează că nu este zadarnic numit “o bijuterie în coroana interpretării dramatice”. În studio actorul s-a contopit complet cu povestea şi s-a lăsat purtat în tărâmul eroilor şi al zeilor războiului şi a oferit naraţiunii o sonoritate impresionantă apelând la un singur instrument: profunzimea şi rezonanţa vocii sale!

Deşi se înţeleg dintr-o privire şi dau impresia că se cunosc de o viaţă muzicianul şi celebrul actor s-au întâlnit pentru prima dată chiar în ziua înregistrării. Dar, prin bunăvoinţa zeilor artelor, lucrurile au mers cât se poate de bine, potrivit lui Brian Blessed: “ne-am cunoscut abia azi, dar Joey a fost un ghid extraordinar pentru mine, mi-a dat indicaţii într-o manieră excelentă şi nu s-a mulţumit decât cu perfecţiunea.” Basistul MANOWAR îi întoarce imediat comlimentul: “a mers totul foarte cursiv, nu a fost deloc una din acele situaţii în care tragi tarck după track, apoi tai şi editezi. Totul a avut un flux cât se poate de natural.”

Parcă pentru a intensifica sentimentul de aşteptare încordată Joey DeMaio completează: “a fost un spectacol magnific, care va face ca povestea din The Warrior’s Prayer să prindă viaţă în mintea ascultătorului. Si staţi să ajungem la momentul în care toate sunetele şi efectele vor fi la locul lor – atunci totul va ajunge la o cu totul altă dimensiune”

După ce i-a răvăşit pe toţi cei prezenţi în studio cu interpretarea ulitoare şi după ce a solicitat la maximum aparatura din studio şi abilităţile tehnice ale inginerului de sunet al trupei MANOWAR – Dirk Kloiber, graţie tonalităţii incredibil de tunătoare şi profunde, Brian Blessed vorbeşte cu mult calm, iar ataşamentul faţă de proiect este vizibil dincolo de fiecare cuvânt: “iubesc eroii şi am în suflet ceva de războinic. Iar acest script are îl el toate aceste elemete: e plin de imaginaţie, vibrant, epic, plin de sensibilitate şi viziune! Şi incorporează o rugăciune, o evocare a zeilor războiului. Are, pur şi simplu, un fel de beatitudine!”

Deşi a primit recent  „Spirit of Hammer Award,” în cadrul  Premiilor Golden Gods, decernate de revista Metal Hammer, Brain Blessed consideră că este un virgin ce păşeşte într-un peisaj cu totul nou şi spune, cu multă convingere: “nu am văzut niciodată un show Manowar, iar acum voi vedea. El (nn Joey DeMaio) a realizat acest script extraordinar, iar acum mă va iniţia.”

Ar fi oare posibil să îl vedem pe actorul cunoscut, printre altele, pentru roluri shekspeariene, pe scenă alături de MANOWAR? “Sigur, am abordat acest subiect”, spune DeMaio. “Programul lui nu ar fi compatibil cu acela al unui turneu întreg, dar ne gândim la un show special, în care el să fie prezent.”

Încheind discuţia cu aşteptările ridicate la asemenea nivel, nu pot decât să mă gândesc cu nerăbdare la lansarea albumului Kings Of Metal MMXIV şi la turneul aniversar programat anul viitor.

Fanii pot deveni parte din grafica albumului Kings Of Metal MMXIV

Regii Metalului îşi invită fanii din lumea întreagă să devină parte integrantă a aniversării ce marchează 25 de ani de la lansarea albumului Kings Of Metal: cei care doresc ca fotografia lor să se regăsească în grafica albumului “Kings Of Metal MMXIV” sunt aşteptaţi să ia parte la concursul Kings Of Metal MMXIV, urmând linkul de aici: http://bit.ly/13Hep3J.

Toţi cei care trimit fotografii participa la o tombolă ce are ca miză 25 de pachete surpriză oferite de The Kingdom Of Steel, singurul magazin autorizat să comercializeze produsele oficiale MANOWAR.

Lansarea “Kings Of Metal MMXIV” este programată pentru finalul anului, iar în 2014  MANOWAR va da startul turneului aniversar în care va cânta integral noul album alături de alte piese „best of”, într-o prezentare scenică complet nouă.

Kings Of Metal MMXIV World Tour – Date confirmate:

Vineri, 21 martie, 2014 – Palatul Sporturilor Luzhniki  – Moscova, Rusia

Duminica, 23 martie, 2014 – Palatul Sporturilor Yubileyny – St Petersburg, Rusia

Pentru mai multe informaţii si update-uri constante vizitaţi:
www.manowar.com
www.facebook.com/manowar