Johannes Hahn, încrezător că săptămâna viitoare va putea face anunţul final privind deblocarea POST

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, s-a declarat vineri încrezător că în cursul săptămânii viitoare va putea face anunţul final privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transport. 

RomaniaTV.net
14 iun. 2013, 14:58
Johannes Hahn, încrezător că săptămâna viitoare va putea face anunţul final privind deblocarea POST

„Comparativ cu situaţia cu care ne confruntam cu câteva luni în urmă, am reuşit să reducem la jumătate numărul programelor operaţionale sectoriale presuspendate. Următorul program care va fi deblocat este programul de transport. Nu pot anunţa deblocarea finală astăzi (n.r. vineri) pentru că trebuie să soluţionăm câteva formalităţi de ordin administrativ. Sunt foarte încrezător că în cursul săptămânii următoare vom putea face anunţul final”, a declarat comisarul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, alături de premierul Victor Ponta.

Oficialul european a felicitat România, dar a adăugat că ţara noastră are şi datoria de a folosi această oportunitate pentru a accelera utilizarea fondurilor structurale şi pentru a implementa proiectele.

Întrebat cât de rapid ar trebui să se mişte România pentru a folosi aceşti bani, astfel încât să evite dezangajarea fondurilor alocate POS Transport, Johannes Hahn a precizat că în acest domeniu ‘nu există limită de viteză’.

Ca urmare a deficienţelor apărute în utilizarea fondurilor europene în perioada 2009 – 2011, Comisia Europeană a pre-suspendat patru programe operaţionale: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operaţional Regional (POR), Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Comisia a reluat în acest an plăţile pe două programe operaţionale: POSDRU şi POR.