Johannis confirmă că a discutat cu Ponta să intre în Guvern. Vezi pe ce post

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune că a discutat cu Victor Ponta "posibilitatea de a lucra în Guvern" şi că s-au "oprit un pic" asupra Ministerului Afacerilor Europene, dar "discuţia a mers repede mai departe", întrucât i-a explicat premierului că nu poate pleca imediat după ce sibienii l-au ales.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 09:03
Johannis confirmă că a discutat cu Ponta să intre în Guvern. Vezi pe ce post

Klaus Iohannis a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că a întâlnirea de luni cu premierul Victor Ponta fusese stabilită din săptămâna de dinaintea remanierii, transmite corespondentul Mediafax.

„Esenţa discuţiei am comunicat-o şi noi, şi Guvernul, a fost vorba despre proiectele Sibiului. Fiind ziua în care s-a remaniat Guvernul, evident că am discutat şi această chestiune şi pot să confirm că am discutat şi posibilitatea de a intra în Guvern, adică să intru eu în Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altă dată postul de la Externe, nici de la Interne, nici de vreun alt post care a fost remaniat şi ocupat luni”, a afirmat primarul Sibiului.

El a spus că, în cadrul discuţiei, s-au „oprit un pic” asupra Ministerului Afacerilor Europene (MAEur).

„A fost o discuţie mai degrabă generală. Ne-am oprit un pic asupra unui post care ni s-a părut important, este vorba despre Ministerul Afacerilor Europene, dar discuţia a mers repede mai departe. Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Premierul a înţeles acest lucru şi cu asta discuţia a fost încheiată„, a explicat Iohannis.

Rugat să clarifice această afirmaţie, Iohannis a spus: „Am răspuns, ca oricine să înţeleagă, discuţia s-a terminat, aşa că rămân la Sibiu. Simplu.”

Întrebat ce se va întâmpla dacă Victor Ponta va rămâne premier din toamnă, Iohannis a răspuns: „Nu am discutat toată istoria omenirii din ziua de astăzi încolo”.

Klaus Johannis s-a întâlnit luni cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria şi, potrivit jurnaliştilor de la Turnul Sfatului, Ponta i-a propus lui Johannis un fotoliu de ministru. Johannis a confirmat propunerea, dar nu a vrut să facă, deocamdată, mai multe comentarii pe această temă. Potrivit jurnaliştilor de la Turnul Sfatului,  lui Johannis i s-ar fi propus postul de ministru de externe.

Premierul Victor Ponta a intervenit însă, la România TV, şi a negat că i-a oferit primarului Sibiului „funcţia de ministru de externe”.

Nu i-am propus domnului Johannis niciodată funcţia de ministru de Externe. E o minciună, nu este adevărat. Şi dacă o aflaţi de la mine, o veţi afla şi de la domnul Johannis. Nu am discutat niciodată cu domnul Johannis să fie ministru de externe, nu şi-a dorit aşa ceva”, a spus Ponta, la România TV.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara, în 6 iulie, pentru MEDIAFAX, că a fost propus de premierul Victor Ponta pentru a fi membru în Curtea Europeană de Conturi de la 1 ianuarie 2013.