John Kerry: Hillary Clinton va fi un PREŞEDINTE EXTRAORDINAR

Secretarul de stat american, John Kerry, fost candidat democrat la prezidențialele din Statele Unite, a afirmat miercuri că Hillary Clinton va fi un "președinte extraordinar".

RomaniaTV.net
08 iun. 2016, 18:48
John Kerry: Hillary Clinton va fi un PREŞEDINTE EXTRAORDINAR

Actualul șef al diplomației americane, care în 2013 i-a succedat lui Hillary Clinton la conducerea Departamentului de Stat, a fost foarte reticent în a se exprima în public cu privire la cursa din 2016 pentru Casa Albă.

Candidat al partidului democrat în 2004, John Kerry a fost învins de adversarul său republican George W. Bush. „Cred că va fi un președinte extraordinar”, a declarat John Kerry, subliniind că Hillary Clinton este o „mare candidată”. El a apreciat ca „un adevărat moment istoric pentru națiune” faptul că Hillary Clinton este prima femeie învestită de unul dintre marile partide politice americane, informează Agerpres.

Citeşte şi ALEGERI SUA. Hillary Clinton va fi, oficial, prima femeie desemnată de un mare partid pentru a candida la preşedinţie

La exact opt ani după înfrângerea sa în fața candidatului democrat de la acea dată, Barack Obama, fosta Primă Doamnă, în vârstă de 68 de ani, a revendicat marți victoria în dificila campanie a primarelor împotriva senatorului de Vermont Bernie Sanders. După o nouă „super-marți”, ea a adunat suficienți delegați pentru a primi învestitura partidului la Convenția care va avea loc la sfârșitul lui iulie la Philadelphia.

„Toată lumea trebuie să sărbătorească, republicanii ca și democrații. Este un progres și cred că, indiferent dacă votăm pentru (candidatul republican Donald) Trump, pentru ea ori pentru oricine altcineva, putem fi mândri” că avem o femeie candidată la prezidențialele de la 8 noiembrie, a afirmat John Kerry.