John Kerry: Tranziţia către Administraţia Trump este atât de „uşoară”, încât abia există contacte

Secretarul american de stat încă în funcție, John Kerry, s-a arătat marți ironic față de modul cum decurge tranziția către instalarea viitoarei administrații Donald Trump, el afirmând că această tranziție într-adevăr este 'ușoară', pentru că până în prezent nu au existat discuții între responsabilii de rang înalt și nu s-a întâlnit nici măcar cu Rex Tillerson, succesorul său la conducerea diplomației americane, relatează agenția EFE.

10 ian. 2017, 17:09
John Kerry: Tranziţia către Administraţia Trump este atât de „uşoară”, încât abia există contacte

‘Procesul de tranziție este liniștit (…) pentru că nu sunt multe discuții pe această temă’, a spus Kerry în timpul unei conferințe desfășurată la Institutul pentru Pace din Washington.

‘Au fost persoane care au trecut prin clădirea’ Departamentului de Stat, a mai spus el, semnalând totodată că încă nu s-a întâlnit cu succesorul său, Rex Tillerson, fostul director general al companiei petroliere ExxonMobil și cunoscut pentru bunele sale relații cu președintele rus Vladimir Putin.

Totuși, Kerry a admis că schimbările de guverne ce implică și schimbarea partidelor aflate la putere sunt mai complexe, iar acum prioritatea este audierea în Senat a membrilor Cabinetului condus de Trump. Rex Tillerson va avea miercuri prima audiere la comisia de politică externă.