John McAfee a fost arestat pentru pătrundere ilegală pe teritoriul Guatemalei

John McAfee, fondatorul şi fostul patron american al companiei în domeniul securităţii informatice care îi poartă numele, căutat de către Belize în cadrul unei anchete asupra unei crime, a fost arestat miercuri de către poliţia guatemaleză din cauza pătrunderii ilegale în ţară, relatează AFP.

RomaniaTV.net
06 dec. 2012, 15:32
John McAfee a fost arestat pentru pătrundere ilegală pe teritoriul Guatemalei

„Agenţi din cadrul Poliţiei Naţionale guatemaleze Civile l-au condus pe John David McAfee în faţa autorităţilor pentru Imigraţie (…). El a intrat ilegal pe teritoriul ţării noastre şi a fost pus la dispoziţia autorităţilor pentru Imigraţie”, a declarat pentru AFP Pablo Castillo, un purtător de cuvânt al poliţiei.

John McAfee a sosit luni în Guatemala, unde a solicitat azil politic, deoarece se consideră o victimă a unor persecutări de natură politică în Belize, ţară în care este rezident începând din 2009 şi în care autorităţile îl caută pentru a afla versiunea sa cu privire la o asasinare recentă a unui vecin, de asemenea cetăţean american.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei guatemaleze, McAfee ar putea să fie expulzat către Belize sau să fie repatriat în Statele Unite.

„Noi considerăm că are reşedinţă permanentă în Belize”, a declarat el, situaţie care ar putea antrena o „expulzare către această ţară în orele următoare”.

„El a pătruns ilegal (în Guatemala) şi a fost pus la dispoziţia serviciilor de Imigraţie, care vor decide dacă va fi sau expulzat către ţara sa de origine”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Avocatul lui McAfee a confirmat detenţia americanului, care a fost operată după câteva ore de la depunerea unei cereri de azil politic la Ministerul guatemalez de Externe. El şi-a justificat solicitarea afirmând că este victima unor persecutări în Belize.