Johnson&Johnson a depus cerere de autorizare a vaccinului său în UE. Ar fi al patrulea vaccin anti-Covid din spaţiul comunitar, după Pfizer, Moderna şi AstraZeneca

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a depus cerere de autorizare pentru vaccinul său contra Covid-19 în Uniunea Europeană, a anunţat marţi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), precizând că o decizie este aşteptată în martie.

16 feb. 2021, 22:34
Johnson&Johnson a depus cerere de autorizare a vaccinului său în UE. Ar fi al patrulea vaccin anti-Covid din spaţiul comunitar, după Pfizer, Moderna şi AstraZeneca

Acest vaccin cu injecţie unică ar fi al patrulea aprobat în Uniunea Europeană dacă primeşte undă verde de la Agenţia cu sediul în Amsterdam. „EMA a primit cerere de autorizare de punere pe piaţă a vaccinului contra Covid-19 dezvoltat de Janssen-Cilag International N.V..”, a indicat Agenţia, făcând referire la filiala europeană a Johnson&Johnson.

Experţii europeni „ar putea emite o părere la mijlocul lui martie, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficienţă, siguranţă şi calitate a vaccinului să fie suficient de complete şi convingătoare”, potrivit EMA, citată de Deutsche Welle. Vaccinul de la Johnson a fost supus unei evaluări continue de EMA de la 1 decembrie.

Citește și Voluntarii încep să se retragă de la testele Johnson & Johnson pentru vaccinul anti-covid

Cele trei vaccinuri autorizate până în prezent pe piaţa europeană sunt cele de la AstraZeneca, Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Comisia Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin de la Johnson&Johnson, cu o opţiune pentru 200 de milioane în plus. 100 de milioane de doze trebuie să fie livrate de acum până în iunie dacă vaccinul este autorizat.

Vaccinul AstraZeneca a fost autorizat în Uniunea Europa în data de 3 februarie, în timp ce Moderna a fost autorizat în data de 6 ianuarie. Pfizer a fost primul vaccin anti-Covid autorizat pe piaţa UE, în data de 21 decembrie.

Citește și Când vom reveni la o viaţă normală? Un expert în vaccinuri, consilier al lui Boris Johnson, crede că vom avea un Paşte fără restricţii