Jose Carreras revine la Bucureşti, pe 25 mai. Vezi preţul biletelor

Celebrul tenor le promite românilor un concert "de zile mari" din care nu vor lipsi "La Donna e Mobile" sau "Nessun Dorma".

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 21:15
Jose Carreras revine la Bucureşti, pe 25 mai. Vezi preţul biletelor

Tenorul José Carreras revine în România pentru un concert pe care îl va susţine în 25 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Biletele costă 1.000 de lei (categoria VIP), 800 de lei (categoria 1), 600 de lei (categoria 2), 400 de lei (categoria 3), 300 de lei (categoria 4) şi 200 de lei (categoria 5). Acestea s-au pus în vânzare luni, 30 ianuarie, şi pot fi achiziţionate la magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center, librăriile Adevărul, magazinele Diverta, magazinele Flanco, Sala Palatului, librăria Eminescu, magazinul Victoria, magazinul Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, staţia de Metrou Unirii 1. Pentru cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, MYTICKET.ro.

José Carreras este un eveniment organizat de Project Events în colaborare cu European Event Service.

José Carreras s-a născut în 5 decembrie 1946 în Barcelona, Spania, iar opt ani mai târziu a avut prima sa apariţie publică la Radioul Naţional Spaniol, unde a interpretat „La Donna e Mobile”. A debutat ca tenor în 1970, când a interpretat un rol principal alături de Monserrat Caballé, în opera „Lucrezia Borgia” de Donizetti. În 1972, după interpretarea rolului Pinkerton în „Madama Butterfly” de la New York City Opera, faima sa a depăşit graniţa bătrânului continent, fiind ovaţionat atât de publicul din Statele Unite ale Americii, cât şi de criticii americani.

José Carreras a cucerit şi ultimii sceptici atunci când a fost unul dintre „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare. Concertele au fost continuate până în 2003, când Luciano Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

De-a lungul anilor, José Carreras a vizitat de mai multe ori România, susţinând concerte, în 2008, la Sala Palatului din Bucureşti şi la Ştrandul Tineretului din Timişoara. De asemenea, tenorul a mai participat la o gală de caritate organizată la Bucureşti, în vara lui 2007, şi a susţinut un concert, în 2000, la Ateneul Român.