Doliu în lumea scriitorilor. S-a stins din viaţă unul dintre cei mai cunoscuţi romancieri

Scriitorul spaniol Juan Marsé a murit sâmbătă la vârsta de 87 de ani. Vestea trecerii în nefiinţă a cunoscutui portretist al Barcelonei a fost anunţată duminică de agenţia sa literară Balcells.

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 11:47
Doliu în lumea scriitorilor. S-a stins din viaţă unul dintre cei mai cunoscuţi romancieri

„Regretăm profund moartea lui Juan Marsé (Barcelona, 8 ianuarie 1933 – 18 iulie 2020). Odihneşte-te în pace, dragă Juan!”, a scris agenţia pe Twitter.

Autorul catalan a primit în 2008 Premiul Cervantes, echivalentul spaniol al premiului Nobel pentru literatură, pentru opera sa dedicată Barcelonei, teatrul unei copilării petrecute în perioada franchistă, constant reinventată în cărţile sale, conform News.ro.

Juan Marsé spunea că „literatura este o reglare de conturi cu o viaţă” care este rar aşa cum o sperăm. Celebrul portretist al Barcelonei a scris cincisprezece romane în aproape şaizeci de ani.

Una dintre operele sale cele mai cunoscute, „Ultimás tardes con Teresa” (1966), este cronica unei pasiuni transgresive şi, într-un final, dezastruoase, între un tânăr sărac şi o fată dintr-un cartier bogat.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 19 IULIE. 767 de noi cazuri de infectare raportate în ultimele 24 de ore