Judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, trimisă în judecată pentru şantaj

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Carmen Elena Mladen, judecător la Curtea de Apel Craiova, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi complicele judecătoarei, Ionel Stoian.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 16:15
Judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, trimisă în judecată pentru şantaj

Potrivit DNA, în perioada 28 mai – 12 iunie, Mladen şi Ionel Stoian au constrâns un bărbat, în mod repetat, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare.

În această modalitate, cei doi au urmărit obţinerea, în mod injust, a sumei de 5.000 euro de la bărbatul respectiv, banii fiind primiţi pe 13 iunie de judecătoare, potrivit Agerpres.

CSM a încuviinţat, pe 13 iunie, măsura reţinerii şi arestării preventive a judecătoarei Carmen Mladen.

Presa locală a publicat fotografii cu judecătoarea Carmen Mladen coborând din maşina unui interlop din Craiova, Ion Ilie, zis ‘Ilie Puşcărie’, fost subofiţer la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova.

Întâlnirea dintre interlop şi judecătoare ar fi avut loc în data de 14 februarie 2006, cu o zi înainte ca Mladen să se pronunţe asupra recursului înaintat de un lichidator judiciar împotriva unei tranzacţii al cărei beneficiar era ‘Ilie Puşcărie’.

În 2011, Carmen Mladen, în calitate de candidat pentru un post la Secţia Comercial din cadrul Curţii Supreme de Justiţie, a declarat membrilor CSM că dosarul în care era implicat Ion Ilie a fost soluţionat corect, iar fotografiile apărute în presă erau falsificate.