Judecătoarea Barbălată, audiată la DNA în legătură cu acuzaţiile de divulgare de informaţii VIDEO

Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la instanţa supremă, s-a prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiată în legătură cu noile acuzaţii aduse de procurori referitoare la divulgare de informaţii în cauze ce privesc siguranţa naţională, au declarat surse judiciare.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 11:21
Judecătoarea Barbălată, audiată la DNA în legătură cu acuzaţiile de divulgare de informaţii VIDEO

Georgeta Barbălată, judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a fost suspendată din funcţie, luni, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. „Sesizarea iniţială, în cauza în care se efectuează cercetări faţă de doamna judecător, a fost formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei”, se mai arată într-un comunicat al CSM.

În 21 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii respinsese solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a judecătoarei Georgeta Barbălată, până la finalizarea verificărilor privind buna reputaţie profesională.

Georgeta Barbălată a demisionat în 27 iulie din funcţia de purtător de cuvânt al ICCJ, după ce procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul ei pentru favorizarea infractorului, fiind acuzată că l-a avertizat pe fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov Mihai Vlad că-i va fi percheziţionată locuinţa.

Recent, procurorii DNA au extins cercetările în cazul judecătoarei Georgeta Barbălată, pe care o acuză şi de divulgare de informaţii în cauze ce privesc siguranţa naţională, după ce i-ar fi spus fostului şef al SIPI Ilfov despre două mandate de interceptare.

Potrivit unor surse judiciare, judecătoarea Georgeta Barbălată i-ar fi spus fostului şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov Mihai Vlad despre faptul că în noiembrie 2011 a emis două mandate de interceptare în cadrul unor anchete penale, pe numele comisarului şef al Gărzii Financiare Ilfov Dragoş Rusu şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov Cristache Rădulescu.