Judecătoarea CCR Iulia Motoc: „S-au făcut multe presiuni asupra noastră. Nu-mi dau demisia”

Iulia Motoc spune că asupra sa şi a celorlalţi judecători ai Curţii Constituţionale "s-au făcut presiuni". Motoc face trimitere  la "intimidările care sunt din ce în ce mai agresive" şi afirmă că nu-şi va da demisia din cadrul CCR. De altfel, spune judecătorul CCR, anunţul cum că şi-ar pregăti demisia face parte din seria de presiuni care ar fi fost făcute la adresa sa.

RomaniaTV.net
04 aug. 2012, 07:50
Judecătoarea CCR Iulia Motoc: „S-au făcut multe presiuni asupra noastră. Nu-mi dau demisia”

Judecătorul Curţii Constituţionale, Iulia Motoc, a negat faptul că şi-ar pregăti demisia, catalogând respectiva informaţie drept o presiune la adresa sa.

"Nu am de gând să-mi dau demisia. Faptul că unii ar fi anunţat demisia mea deja poate fi considerat ca o formă de presiune asupra mea", a declarat Iulia Motoc, pentru România Liberă, acuzând presiuni şi intimidări asupra judecătorilor CCR:

"S-au făcut multe presiuni asupra noatră, mai ales începând cu data de 27 iunie, când ne-am pronunţat asupra faptului că domnul Traian Băsescu va reprezenta România (la summit-ul UE, n.n.). De altfel, atunci am sesizat aceste presiuni la Uniunea Europeană, apoi, la data de 2 iulie, după ce preşedintele interimar Crin Antonescu a spus că actuala componenţă a Curţii este o ruşine, noi am sesizat atât Comisia Europeană, cât şi Comisia de la Veneţia. Presiunile au continuat şi continuă. Cu toate acestea, eu aştept o decizie corectă a Curţii, dincolo de intimidările care sunt din ce în ce mai agresive", a declarat Iulia Motoc pentru "România liberă".

Judecătorul Curţii Constituţionale, Iulia Motoc, a negat faptul că şi-ar pregăti demisia, catalogând respectiva informaţie drept o presiune la adresa sa.

„Nu am de gând să-mi dau demisia. Faptul că unii ar fi anunţat demisia mea deja poate fi considerat ca o formă de presiune asupra mea”, a declarat Iulia Motoc, pentru România Liberă, acuzând presiuni şi intimidări asupra judecătorilor CCR:

„S-au făcut multe presiuni asupra noatră, mai ales începând cu data de 27 iunie, când ne-am pronunţat asupra faptului că domnul Traian Băsescu va reprezenta România (la summit-ul UE, n.n.). De altfel, atunci am sesizat aceste presiuni la Uniunea Europeană, apoi, la data de 2 iulie, după ce preşedintele interimar Crin Antonescu a spus că actuala componenţă a Curţii este o ruşine, noi am sesizat atât Comisia Europeană, cât şi Comisia de la Veneţia. Presiunile au continuat şi continuă. Cu toate acestea, eu aştept o decizie corectă a Curţii, dincolo de intimidările care sunt din ce în ce mai agresive”, a declarat Iulia Motoc pentru „România liberă”.