Judecătoarea Cojocaru a reclamat la Parchet că a fost ameninţată înaintea dezbaterilor CCR de vineri

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională a reclamat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) că a fost ameninţată înaintea dezbaterilor CCR de vineri, asupra avizului privind suspendarea din funcţie a şefului statului, informează România TV.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 14:32
Judecătoarea Cojocaru a reclamat la Parchet că a fost ameninţată înaintea dezbaterilor CCR de vineri

Înainte de a trimite avizul privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu către Parlament, Curtea Constituţională a anunţat într-un comunicat de presă faptul că judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru a fost ameninţată înaintea dezbaterilor CCR.

„Curtea Constituţională îşi exprimă grava îngrijorare în legătură cu faptul că doamna judecător Aspazia Cojocaru a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, cu privire la votul pe care urmează sa-l dea”, se arată într-un comunicat CCR.

CINE ESTE ASPAZIA COJOCARU

Aspazia Cojocaru a fost numită la Curtea Constituţională la propunerea PSD în 2004, pentru un mandat de 9 ani. 

Aspazia Cojocaru a fost colegă cu Adrian Năstase şi Rodica Stanoiu la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Române. Cojocaru a absolvit cursurile Facultăţii de drept din cadrul Universităţii Bucureşti în perioada 1972-2004, a lucrat apoi ca cercetător ştiinţific gradul I la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, fiind colegă cu Adrian Nastase si Rodica Stanoiu. A fost membră în Comisia Institutului de Cercetări Juridice pentru evaluarea Granturilor Academiei Române. Pentru activitatea sa ştiinţifică, a obţinut în anul 1991 Premiul Academiei Române „Nicolae Titulescu”.

În perioada 1993-2009 a fost profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”.