Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti decid astăzi dacă suspendă înscrierile în clasa zero

Zi decisivă pentru clasa pregătitoare. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor decide miercuri dacă suspendă ordinul ministrului prin care a fost aprobată procedura de înscriere în clasa I şi în clasa pregătitoare.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 07:58
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti decid astăzi dacă suspendă înscrierile în clasa zero

Peste 70 de părinţi din Bucureşti au dat în judecată Ministerul Educaţiei, nemulţumiţi de procedura de înscriere în clasa zero şi clasa I.

Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că li se restrânge dreptul de a-şi înscrie copiii la ce şcoală doresc. „Deşi teoretic, legea învăţământului specifică faptul că înscrierea este deschisă şi liberă, în noua reglementare a ministrului nu mai există decât posibilitatea înscrierii la şcoala de cricumscripţie”, a declarat, pentru RTV.NET, Mihai Radu, unul dintre avocaţii părinţilor nemulţumiţi.

Acesta a completat că procedura de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare le dă părinţilor doar posibilitatea de a-şi da copiii la şcoala de proximitate.

Părinţii reclamă şi faptul că nu s-a făcut o consultare publică pe tema clasei pregătitoare, cu toate că legea îi obligă pe cei de la Ministerul Educaţiei la o consultare înainte de a lua o asemenea măsură. „Ministerul a ignorat total drepturile părinţilor de a-şi emite o părere”, a mai spus avocatul reprezentantul părinţilor în instanţă.

Avocatul părinţilor spune că Ordinului Ministrului Învăţământului nr. 3064/2012 încalcă Constituţia României pentru că se limitează dreptul la educaţie şi libertatea de a alege o unitate de învăţământ.