Judecătorul Adrian Neacşu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi uz de fals

Judecătorul Adrian Neacşu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

RomaniaTV.net
24 ian. 2013, 11:22
Judecătorul Adrian Neacşu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi uz de fals

DNA a anunţat, joi, că judecătorul Adrian Neacşu, membru al CSM, este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă Adrian Toni Neacşu, judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice prev. de art 132 din Legea 78/2000, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată”, arată un comunicat.

Neacşu a fost citat, joi, pentru a da explicaţii în legătură cu pontarea zilelor de lucru la CSM şi decontarea deplasărilor în localitatea de domiciliu şi la alte instanţe din ţară.

Anchetatorii DNA i-au ridicat computerul lui Neacşu din biroul de la CSM. Totodată, anchetatorii au cerut toate foile de parcurs din iulie până în decembrie 2012 ale şoferului lui Neacşu.

Adrian Neacşu este unul dintre judecătorii care contestă alegerea procurorului Oana Schmidt Hăineală la conducerea CSM.

Întrebată dacă investigaţia DNA a fost declanşată în urma unei sesizări a CSM, Hăineală a spus presei: „Nu pot comenta activităţile altor instituţii”.

În acest context, Hăineală a fost întrebată dacă CSM ia în calcul suspendarea din funcţie a lui Neacşu,

„Repet, eu nu pot comenta măsurile altor instituţii, nu ştiu”, a răspuns aceasta.