Judecătorul Cristi Danileţ, dat în judecată de proprii părinţi

Cei doi bătrâni trăiesc dintr-o singură pensie, aceea a mamei magistrat, Elena Danileţ, de 438 de lei. Cristi Vasilică Danileţ avea obligaţia să le plătească părinţilor o pensie de întreţinere, dar pentru că a uitat de îndatoriri, părinţii săi l-au dat în judecată.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 13:10
Judecătorul Cristi Danileţ, dat în judecată de proprii părinţi

Cristi Danileţ a fost chemat în judecată în 2009 de către reclamanţii Ioan şi Elena Danileţ, informează Antena3.

Cei doi au obţinut o decizie favorabilă în instanţă, Cristi Danileţ fiind obligat să le plătească 748 de lei lunar fiecăruia dintre ei, cu titlul de întreţinere, sumă ce reprezenta o şesime din venitul realizat de către actualul membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Părinţii magistratului au recurs la acest gest pentru că nu mai aveau din ce să trăiască. Părinţii magistratului locuiesc în Vatra Dornei. Tatăl lui nu are niciun venit, iar mama lui câştigă 400 de lei. Pentru că trăiesc de pe o zi pe alta, au hotărât să-şi dea propriul fiu în judecată în speranţa obţinerii unei pensii de întreţinere. Au şi reuşit acest lucru, printr-o decizie a Judecătoriei Vatra Dornei.

Judecătorul Cristi Danileţ are 37 de ani şi o vechime în magistratură de 14 ani. A început la Judecătoria Vatra Dornei, de unde, după examenul de Definitivat, s-a mutat la Judecătoria Cluj Napoca, iar în urmă cu 8 ani a fost promovat la Tribunalul Cluj.

În perioada 2005-2007 a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, în funcţia de consilier al ministrului de atunci, Monica Macovei. Dănileţ a obţinut un loc în CSM, după ce a candidat în echipă.