Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, aşteaptă sentinţa: va fi sau nu arestat?

Magistratul Curţii de Apel Cluj desemnat să judece propunerea de arestare preventivă a primarului Sorin Apostu şi a directorului general al Brantner, Călin Stoia. Primarul municipiului Cluj-Napoca aştepta decizia magistraţilor referitoare la mandatul de arestare preventivă. Cererea judecătorului a fost admisă, astfel că a fost desemnat în mod aleatoriu un alt judecător.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 15:00
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, aşteaptă sentinţa: va fi sau nu arestat?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, reţinut pentru dare de mită, au fost duşi la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei PDL din Cluj-Napoca, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie.

Potrivit DNA citat de MEDIAFAX, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, dar nu este reţinută.

Procurorii afirmă că, „pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie”, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care a fost reţinut pentru 24 de ore, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).